Una Festa de les Neus molt musical

06/08/2019

Una Festa de les Neus molt musical

 

La Festa de les Neus va portar un cap de setmana molt musical, els passats 3 i 4 d’agost. Les primeres notes van ser les de la Cercavila. Els grallers del Pont d’Armentera i els timbalers de la Colla de Diables del Pla van acompanyar els gegants, gegantons i capgrossos pels carrers del poble i van acabar amb un ball a la Plaça de la Vila, seguit de la tradicional pedregada de caramels.

La música va continuar a l’església de Sant Ramon amb el concert que va oferir Carme Godall, dins del cicle Els Orgues de Catalunya. La concertista va esprémer a fons tots els registres i les sonoritats que ofereix l’orgue del Pla.

L’acte va tenir un espectador d’excepció, Mn. Joan Magí, que com a rector del Pla va ser l’impulsor de la instal·lació al temple d’aquest instrument construït al segle XIX, a Bèlgica, pels germans Gheude. El públic li va dedicar un petit homenatge en forma d’un gran aplaudiment.

La música va continuar després del sopar popular que va servir el restaurant La Placeta a la Plaça de la Vila. Primer hi va haver l’actuació de Joan Reig, bateria dels Pets, que va presentar el seu primer disc en solitari.

Reig va interpretar les sis peces que formen el seu mini-lp junt amb una tria de clàssics del rock i del blues traduïts al català. També va tocar cançons dels Pets i va assolir un moment especialment emotiu amb la interpretació de “El Bandoler”, de Lluís Llach.

El conjunt 9 Stil va amenitzar la part final de la revetlla i va donar sortida a les ànsies de moltes parelles, freturoses que s’iniciés l’esperat moment del ball.

La música va continuar diumenge 4 al matí amb el rosari cantat per la Coral Parroquial del Pla en honor de la Mare de Déu de les Neus, que va anar seguit de la Missa Solemne de la Festa.

A migdia va tenir lloc el dinar de germanor de la Diada de la Gent Gran, al Centre Cívic.

Es va retre homenatge als matrimonis que enguany celebren els seus 50 anys de casats: Ramon Gavarró i Encarnación Madrid; Joan Antoni Artacho i Llorença Montserrat; Josep Augé i Cristina Augé; Àngel Ramon i Mercè Ribé; Carlos Peña i Lourdes Pau; i Joan Clofent i Francisca Oliva. Alguns matrimonis que també arriben a les noces d’or i no van ser presents en el dinar rebran l’homenatge durant la Festa Major.

També es va homenatjar amb un ram de flors la persona més gran present al dinar, Montserrat Domènech, i el matrimoni més gran, format per Ramon Canela i Teresa Grau. A la sobretaula, els assistents van riure amb els esquetxos còmics i picants de l’espectacle “Entre llençols” que va representar la companyia Entrellaçats.

 

Menu

Menú principal

Formulari de cerca