Crònica del Ple de Constitució del nou consistori

 

Josep Silvestre Solé va ser escollit alcalde del Pla de Santa Maria en el ple de constitució del consistori sortit de les eleccions municipals del 28 de maig passat. Solé va rebre els 9 vots dels regidors de Compromís pel Pla (CxP). Josep Maria Canela, d’Alternativa pel Pla (AP), amb dos regidors, serà el nou cap de l’oposició.

El ple va començar amb la formació de la mesa d’edat, que integraven el regidor més gran, Mateu Montserrat –alcalde sortint–, i el més jove, Joan Boronat, tots dos de CxP. A continuació els regidors electes van presentar les seves credencials i van jurar el càrrec, amb diverses fórmules.

Per a l’elecció de l’alcalde, els dos caps de llista van presentar les seves candidatures i la votació es va fer nominalment. El secretari municipal, Josep Lluís Valero, que va conduir la primera part de la sessió, va anomenar un per un els regidors i cadascú va dir en veu alta el seu vot.

Després de ser proclamat alcalde i de jurar el càrrec, Josep Silvestre va rebre la vara de comandament de mans del seu predecessor, Mateu Montserrat, i el secretari va llegir l’estat de comptes i la síntesi del patrimoni municipal.

Seguidament, Josep Silvestre Solé va pronunciar el seu primer discurs com a alcalde, en el qual va retre homenatge a Mateu Montserrat. Aquesta n’és la transcripció íntegra:

“Primer de tot, moltes gracies a tots per assistir a aquest acte. En primer lloc, voldria felicitar a tot l’equip que forma part del consistori en aquesta nova legislatura i desitjar-nos els més grans encerts possibles en aquesta nova etapa que avui encetem.

”Lidero aquesta nova etapa amb molta il·lusió i conscient de la gran responsabilitat que això comporta. Sé d’on venim i també on volem anar i com arribar-hi. Però com sempre dic, això no només és una cosa individual sinó que és un projecte col·lectiu. Un projecte de totes aquelles persones que vulguin construir un poble millor.

”Com he dit abans, sé d’on venim i el gran repte que tenim. Si mirem enrere, podem observar 23 anys de bon govern i bona gestió. 23 anys de compromís i fidelitat al municipi i, per molt que diguin, això no són paraules sinó que és la realitat. Una realitat de que aquestes dues dècades han estat liderades pel Mateu, un home que ha dedicat moltes hores de son i molts moments familiars i que s’ha trobat amb moltes alegries però també amb molts problemes que poc a poc ha anat superant.

”Si analitzem el seu bagatge municipal com a alcalde, podem observar un gran creixement tan social com econòmic. En els últims anys hem presenciat diversos projectes fonamentals per al municipi que han ajudat a fer créixer la qualitat de vida de planencs i planenques, com són el nou emplaçament de la llar d’infants i el consultori mèdic; la renovació d’edificis com la fàbrica, l’Ajuntament o la piscina municipal; la creació de serveis com el gimnàs, la biblioteca o els serveis socials; el creixement racional del polígon industrial; la gestió de la urbanització dels carrers de la Torre de Santa Maria i l’inici del projecte de la residència, entre molts d’altres que ben segur que em deixo.

”El Mateu ha construït una manera de pensar i de fer el municipi que al llarg del temps s’ha consolidat en forma de grup on la seva idea inicial s’ha transformat en un sentiment col·lectiu on molts ens hi sentim representats.

”Això és molt fàcil de dir però és molt difícil d’aconseguir, ja que requereix molt d’esforç i tenir la vocació de servei als altres, i tu, Mateu, l’has tingut. Has dedicat molta part de la teva vida a servir el municipi i crec que ha arribat el moment de donar-te les gràcies per tot aquest treball constant durant tots aquests anys davant d’aquest ajuntament.

”Així doncs, presidint aquest consistori, t’hem volgut fer aquest petit recordatori per la implicació que has tingut amb el municipi durant tots aquests anys i de ben segur que continuaràs tenint.

”Moltes gràcies.”

Tot seguit es va fer el regal d’una placa i unes flors a Mateu Montserrat.

L’acte es va acabar amb el lliurament de la insígnia amb l’escut de l’Ajuntament als regidors que s’incorporen en aquesta legislatura al consistori: Joan Boronat, Máxima Serrano,  Jordi Romeo i Eulàlia Ramon (CxP) i Paola Guzmán (AP).

Menu

Menú principal