Ermita i muntanya de Sant Ramon

 

Les restes de l’Ermita de Sant Ramon es troben al nord-oest del Pla, a poc més de dos quilòmetres del poble, a tocar del terme de Figuerola.

 

 

L’any 2003, els alumnes d’un taller d’ocupació van treballar en l’arranjament d’aquest indret i el seu entorn, un esplèndid mirador de tota la plana de l’Alt Camp i del Tarragonès.

 

A la vora hi ha una font d’aigua potable, ideal per refrescar-se i reposar una estona abans d’enfilar-se primer cap al Peny i, després, cap al Replà, a la Muntanya de Sant Ramon, que forma part de la Serralda Prelitoral.

 

 

El Replà és una esplanda de roca calcària que també s’anomena “Plana d’en Sarrills”.

 

Allí les vistes encara són més espectaculars. En direcció al mar s’hi pot albirar, en dies clars, el Delta de l’Ebre, Mallorca, el Cap de Salou i Tarragona. Cap el Nord, Barbera de la Conca i, més enllà, els Pirineus.  Cap a llevant, Montserrat i, cap a ponent, la continuació de la Serra de Miramar, les muntanyes de Prades, la Mussara i la resta de Serralada Prelitoral.

 

Hi oneja una estelada que és renovada cada 11 de Setembre per un grup d’excursionistes coordinats pel CE La Xiruca Foradada

 

El Replà també dona nom a una cursa de muntanya organitzada pel mateix centre en col·laboració amb la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya i altres entitats.

 

 

Fotografies d'Elena Milà (Associació Fotogràfica UllPlà).

 

 

 

Menu

Menú principal