Programa de la Fira del Vent 2023

El programa de l’edició de 2023 ja és a punt i us el podeu descarregar en AQUEST ENLLAÇ. Hi trobareu totes les activitats que tindran lloc el cap de setmana del 14 i 15 d’octubre. L’oferta és molt amplia i variada i s’adreça a tots els públics, però de forma molt especial a les famílies. També hi ha novetats en l’apartat gastronòmic.

La inauguració de la Fira, el dissabte 14 a les 12 del migdia, serà a càrrec del Molt Hble. Sr. Quim Torra i Pla, expresident de la Generalitat de Catalunya. Durant l’acte es lliurarà el premi a l’autora del cartell guanyador de l’edició de 2023, Judit Bañeras i es presentarà el maridatge de la Fira del Vent: les Marinades de la Pastisseria La Gormanda i el Vi del Vent del Celler Mas Vicenç.

L’oferta gastronòmica d’aquesta edició està especialment reforçada amb la presència de més food trucks i una zona de taules i cadires que acolliran els vermuts musicals. Entre furgonetes i estands, hi haurà 14 punts on adquirir menjar o begudes. Per acompanyar els vermuts, dissabte tocarà Palhoça i diumenge, Duo Lipo. Tots dos dies serà a les 12.30, al costat de l’entrada del recinte firal.

Al programa hi figuren també els actes més tradicionals, començant pel correfoc i la festa jove “Enfila la Fira” que faran de pòrtic de la trobada el divendres 13. Els diables sortiran a les 21.00 h. del Passeig del Pla i la festa tindrà lloc a la carpa jove a partir de la mitjanit. L’esmorzar ramader uneix tradició i gastronomia i es farà, un any més, diumenge a les 9.30 a la carpa jove.

La Fira Multisectorial arriba a l’edició número 32 i, igual que els darrers anys, estarà instal·lada a l’interior de l’antiga fàbrica tèxtil i serà el centre de la resta d’activitats. Al seu voltant, dissabte hi haurà les trobades de camions tunejats, d’intercanvi de plaques de cava i de gegants i capgrossos. Diumenge serà el torn dels cotxes clàssics i dels modelistes navals.

També a l’interior hi haurà una mostra de ciclomotors Mobylette de la col·lecció del planenc Aleix Solé i, com cada any, una mostra de pintura d’artistes planencs. També s’hi podrà trobar la mostra d’entitats que donaran a conèixer la seva activitat recent o els seus projectes.

El Centre d’Interpretació del Tèxtil es podrà visitar per lliure i també amb visites guiades dissabte a la tarda i diumenge al matí. Aquestes es fan coincidint amb les Jornades Europees del Patrimoni i requereixen inscripció prèvia o a la mateixa fira.

L’oferta familiar es completarà amb altres activitats tant dins com fora del recinte. A l’interior hi haurà tallers de carros de vela, de ceràmica, sobre l’aigua i el “Repte circular”, una activitat educativa sobre l’economia circular. També dins del recinte hi haurà el planetari, l’exhibició de carros de vela de ràdio control, i l’espectacle de titelles “La veritable història del rei que tenia el nas vermell”, el diumenge a les 11 h.

A l’exterior es podran fer passejades en carro i, a la bassa de la fàbrica, amb barca. I una mica més lluny, al Centre Cívic, tindrà lloc l’espectacle infantil Ambauka, el diumenge a la tarda. En acabar, una xaranga acompanyarà els assistents fins al recinte firal, on se’ls oferirà un berenar.

El Centre Cívic també serà l’espectacle d’una de les activitats amb més tradició: la passarel·la de moda “Fashion Air”, que arriba a la seva edició número 29. En acabat, s’hi oferirà el sopar de la fira i l’espectacle Gran nit d’òpera i sarsuela, a càrrec de la companyia NS danza.

Per als més joves torna l’Ensumania Fest, la festa de la cervesa amb actuacions musicals, el dissabte 14 a partir de les 19 h. i fins a les 6 de la matinada. Hi actuaran L’Artriste, Miquel del Roig, Roc’n’busto, Mitjanit i DJNatura.

Les atraccions de fira no hi faltaran i estaran situades, com els darrers anys, a l’espai entre la Fàbrica i la bassa. A la parada de la Marquesa, a l’altra banda de l’avinguda Gaudí, hi haurà el camp per córrer amb carros de vela. I l’espai per a la solidaritat serà la seu de l’Associació de la Gent Gran, que acollirà l’espai per a la donació de sang, dissabte matí i tarda.

La cloenda de la Fira del Vent 2023 tindrà lloc el diumenge a les 20.00 h. Enguany s’ha escollit un espectacle titulat “Atlantis”, un recorregut basat en el mite de l’Atlàntida amb so, llum i color. Es completarà amb enceses de lluïment i pirotècnia aèria amb els Diables del Pla al Parc de la Fàbrica.

Menu

Menú principal