Descobrir el Pla

El Pla de Santa Maria està situat al sector septentrional de la comarca de l’Alt Camp, a les terres planes esteses al peu de la Serra de Miramar i de la Voltorera. Al terme hi ha les urbanitzacions del Vedat i la Torre de Santa Maria i la partida Baiona.

 

 

Disposa de tots els serveis necessaris, acull activitats agrícoles i industrials i més d’una trentena d’entitats culturals i esportives.

Compta amb àrea bàsica de salut, escola pública, llar d’infants, centre cívic, sala d’actes, pavelló poliesportiu, gimnàs, rocòdrom, piscina municipal, pistes de tennis i camp de futbol.

 

Al Nord limita amb el municipi de Cabra del Camp; a l’Oest, amb Figuerola; al Sud-Oest amb Valls; al Sud, amb Alió; i al Sud-Est, amb Vila-rodona; i a l’Est amb el Pont d’Armentera.

Superfície: 35,1 km2.

Altitud: 381 m.

Població: 2.310  habitants (1 de gener de 2018).

 

Al llarg dels segles el poble ha anat rebent diversos noms –Santa Maria del Pla, Villalba, Pla de Cabra– fins adoptar el nom de Pla de Santa Maria el 1953.

 

La història de la seva fundació es troba estretament lligada a l’Església romànica de Sant Ramon.

 

Us proposem visites i excursions pel terme, des del món medieval i l’art romànic fins a les barraques de pedra seca i la indústria tèxtil així com informació sobre com arribar-hi, i què comprar-hi.

Menu

Menú principal