Crònica del Ple de tancament del 14 de maig de 2023

 

El ple extraordinari de tancament de legislatura, que celebren tots els ajuntaments, té com a únic objectiu aprovar les actes pendents. En el cas del Pla de Santa Maria eren dues i es van validar per unanimitat i sense comentaris. A l’inici, Mateu Montserrat va imposar a Roger Estrada, de la CUP, la insígnia que l’acredita com a regidor i que havia quedat pendent, quan es va incorporar el passat mes de març.

Seguidament, van tenir lloc parlaments de comiat dels tres grups municipals. Va parlar en primer lloc Josep Maria Canela, únic regidor d’ERC, que repetirà la pròxima legislatura i encapçalarà una oposició formada únicament per dues persones. En el seu parlament va remarcar que ha estat “crític i constructiu” i que intenta “recollir la veu del poble perquè de vegades no l’escoltem prou”.

Els regidors de la CUP, Roger Estrada i Guillem Fonts, van llegir conjuntament un text en el qual van fer balanç de l’aportació d’aquest grup en els vuit anys que ha estat present al consistori. Van posar l’accent en la transparència i la participació i van lamentar el sistema de majories absolutes. Van reconèixer que hi ha hagut “punts de trobada” amb l’equip de govern i van anunciar que seguiran treballant des de l’associacionisme.

Finalment, va parlar Mateu Montserrat, que presidia el seu últim ple com a alcalde, un càrrec que ha ocupat durant 22 anys, des del 3 de juliol de 1999, amb un parèntesi entre 2001 i 2003. L’encara alcalde només va tenir paraules per donar les gràcies a totes les persones que l’han acompanyat en el trajecte.

Es va referir en primer lloc a tots els regidors que han passat pel consistori “tant els de l’oposició, que a mi no m’agrada dir-ne així, com als del grup”, va precisar. “Hem estat correctes des del principi. Això és el principal. I hem de ser capaços d’entendre’ns i de tirar endavant les idees dels uns i dels altres.”

A continuació es va referir a la seva esposa, Carme Canela, i va esmentar “la paciència” que han de tenir les parelles per aguantar les hores que passen “al peu del canó” els que ocupen càrrecs. També va esmentar específicament el seu successor, Josep Silvestre; la segona tinent d’alcalde, Miti Ferré; Anton Solé, que va ser regidor en anteriors legislatures, el secretari municipal, Josep Lluís Valero i l’equip de comunicació que han format Montse Milian i Carles Singla.

Així mateix, va recordar el seu pas com a diputat pel Parlament de Catalunya, per la Diputació de Tarragona i, fins ara, pel Consell Comarcal. Gràcies a això, va afirmar, “he pogut portar el nom del nostre municipi a les institucions”. Va tancar desitjant sort al seu successor i demanant “que sapiguem ser servidors del poble en lloc de voler servir-nos del poble”.

Menu

Menú principal