Torna el Cicle de Teatre amb cinc representacions entre novembre i abril

03/11/2021

Torna el Cicle de Teatre amb cinc representacions entre novembre i abril

El Cicle de Teatre del Pla es reprèn aquest diumenge 7 de novembre amb l’obra Casats per amor a la pasta, a càrrec del Grup de Teatre BAT, de Tàrrega. Hi ha programades cinc obres més que es representaran, una per mes, fins a l’abril.

Totes les funcions seran en diumenge, a la Sala Parroquial, a les 18 hores. Les entrades tindran un cost de 5 euros i es poden comprar en línia en aquesta mateixa web o de forma presencial a les oficines de l’Ajuntament.

L’obra d’aquest diumenge és una comèdia de Lluís Coquard, un dels autors catalans de comèdia i vodevil més representats per grups amateur. El muntatge es va estrenar a Tàrrega el dia de Nadal de l’any passat, sota la direcció de Joan Ribó. El grup de Teatre BAT es va crear el 1953 i en la seva llarga trajectòria ha dut a terme representacions de gèneres molt diversos.

La protagonista de Casats per amor a la pasta és la Tina, una vídua rica que té tres filles, la Mar, la Gisela i l’Emma. Totes quatre estiren més el braç que la màniga, fins que un dia, en Joan, administrador de la família i xicot de la Gisela, les avisa que estan arruïnades. La Tina i la Mar, l’única filla sense parella, decideixen que la millor solució serà buscar-se uns marits ben rics. A partir d’aquí, els embolics i les situacions còmiques s’encadenen una darrera l’altra.

Lluís Coquard (Barcelona, 1922-2009) és autor de peces populars com La núvia portava cua, Ens ha caigut la sogra o La teva dona m’enganya. També va escriure diverses obres adreçades a un públic infantil, entre les quals El petit dels tres tambors que va obtenir un gran èxit. Va col·laborar en diverses revistes infantils, com Pulgarcito o Patufet i va escriure guions per a televisió.

El Cicle de Teatre ha perdut l’adjectiu “amateur” perquè s’hi combinen obres representades per companyies professionals i per agrupacions d’aficionats. Al desembre no hi haurà representació en sala ja que el grup planenc Nexus Teatre preveu muntar un pessebre vivent.

L’escenari de la Sala Parroquial acollirà el 9 de gener Divorci, de Franz Keppler, representada pel grup Tàndem, de Santa Perpètua de Mogoda, i dirigida per Jaume Ventura. El 6 de febrer i el 6 de març hi haurà noves representacions i el cicle es clourà el 3 d’abril.

L’obra de cloenda serà La infanticida, una òpera electrònica a partir de l’obra de Víctor Català (pseudònim de Caterina Albert), protagonitzada per la planenca Neus Pàmies. Amb música de Clara Peya i direcció de Marc Angelet, és el crit d’una dona que intenta trobar una escletxa de llum en un entorn desolador i opressor.

Menu

Menú principal