Subvenció feder per a la rehabilitació de la fàbrica

23/02/2017

Subvenció feder per a la rehabilitació de la fàbrica

El projecte del Pla forma part d'un conjunt presentat pel Consell Comarcal

SUBVENCIÓ FEDER PER A LA REHABILITACIÓ DE LA FÀBRICA

La subvenció FEDER atorgada al projecte conjunt presentat pel Consell Comarcal de l’Alt Camp permetrà dur a terme la museïtzació del Centre d’Interpretació del Tèxtil i la rehabilitació de l’exterior de l’antiga fàbrica. Els fons europeus permetran cobrir el 41% del cost de 362.874€  de l’actuació prevista per l’Ajuntament del Pla. La resta s’haurà de finançar amb fons propis o amb altres subvencions.

Sota el paraigua del Consell Comarcal, es van presentar subprojectes de Figuerola, Vallmoll, Vila-rodona, Puigpelat, Alcover, Rodonyà, Picamoixons i El Pla de Santa Maria. El pressupost total és de 1.780.324€, més IVA.

L’aportació del Pla està formada per tres actuacions centrades en l’antiga fàbrica. La primera és la rehabilitació –exterior– de l’entrada principal, les oficines i les naus que no formaran part de la residència d’avis projectada. Aquest capítol té un cost de 218.361€.

La segona actuació, pressupostada en 130.828€,  és la museïtzació del Centre d’Interpretació del Tèxtil, amb vitrines, plafons i altres elements com ara un teler manual. El projecte es completa amb la senyalització exterior, per valor de 13.685€.

Els ajuts FEDER formen part dels fons estructurals de la Unió Europea. Aquesta convocatòria anava destinada a projectes  de promoció econòmica a través del turisme i mitjançant la valorització d’espais naturals i del patrimoni cultural.

La convocatòria requeria que els municipis petits s’agrupessin a través dels respectius consells comarcals. Les vuit propostes presentades pel de l’Alt Camp s’apleguen sota el nom “Alt Camp, història i patrimoni. Les arrels d’una terra”.

Els municipis es comprometen a la realització efectiva dels projectes. Això vol dir que els caldrà aconseguir la part del pressupost que no cobreixen els fons FEDER. Les actuacions s’han de dur a terme entre els anys 2017 i 2020, tot i que es pot prorrogar el termini per motius justificats.

Data: 23-02-2017

Menu

Menú principal