S’obre el termini per presentar propostes als pressupostos participatius de 2022

05/04/2022

S’obre el termini per presentar propostes als pressupostos participatius de 2022

 

Totes les persones empadronades al Pla o que hi tinguin una segona residència, sense límit d’edat, poden presentar propostes als pressupostos participatius. Cal portar-les a l’Ajuntament entre l’11 d’abril i el 10 de maig, amb la butlleta que es reparteix per les cases i que també trobareu a les oficines municipals.

Les propostes han de ser inversions d’interès general que tinguin un valor màxim de 50.000 euros i que representin una millora en un espai públic o en un equipament municipal. També poden estar destinades a l’adquisició de maquinària o similars. A més, han de ser competència de l’Ajuntament, viables i no discriminatòries.

Per proposar idees, cal utilitzar la butlleta participativa que inclou el tríptic informatiu. Es pot lliurar de forma individual, en grup o en nom d’entitats, però només una per persona o col·lectiu. Es demana que la descripció de la proposta sigui el més definida possible.

Acabada la primera fase, la comissió tècnica valorarà les propostes, les agruparà si són similars i proposarà la llista definitiva de les que se sotmetin a votació. La comissió està formada per l’Alcalde, el Secretari, la Regidora d’Hisenda, la Regidora d’Hisenda i un tècnic.

La votació popular es posarà en marxa el 15 de juliol i hi haurà un mes de termini, fins el 20 d’agost. Per votar caldrà ser major de 16 anys i portar un mínim de quatre mesos empadronat al poble. Cada persona podrà marcar fins a tres projectes de la butlleta definitiva. La publicació de les propostes guanyadores es farà el 27 de setembre i els projectes es posaran en marxa abans d’acabar l’any.

En l’edició del 2021 es van posar a votació dotze propostes i la guanyadora va ser la implantació de millores a la zona d’esbarjo i il·luminació al Parc La Fàbrica. La primera part d’aquest projecte ja s’ha materialitzat, amb la instal·lació de gronxadors, tobogan i taules de pícnic. La part d’il·luminació està pendent de finalització després de diverses proves per dur-la a terme.

En la passada edició van participar 309 persones, el 15,41 del cens electoral, que van donar un total de 808 vots. La proposta guanyadora va en va rebre 183 i s’hi va destinar la totalitat dels 50.000 euros previstos.

Menu

Menú principal