S'aprova el pressupost municipal per al 2020

29/11/2019

S'aprova el pressupost municipal per al 2020

 

El Ple municipal del passat dimarts 26 de novembre va tenir com a punt més destacat l’aprovació del pressupost general per al 2020. La previsió d’ingressos i despeses és de 2.306.800 euros, una xifra que representa una disminució del 7,2 per cent respecte del pressupost d’enguany.

La inversió més destacada és la primera fase de les obres de la futura residència de gent gran, a les quals es destinen 118.000 euros. Aquestes obres consistiran només en buidar i netejar l’interior de l’edifici i retirar-ne totes les construccions accessòries, com envans i altres elements que no formen part de l’estructura.

Altres inversions previstes per a l’any vinent són la reforma de l’entrada del Centre Cívic (70.000 euros), la continuació de la rehabilitació de Cal Rovira, que actualment ocupa el Catesplai Planenc (35.000) i la base per instal·lar una pista de skate (30.000). Els elements que formaran aquesta ja s’han adquirit enguany. També es renovarà la depuradora de la Piscina Municipal per una de més moderna a base de sal (20.000).

Les subvencions a entitats culturals i esportives s’incrementaran en 10.000 euros i hi haurà més diners per a activitats culturals, la qual cosa permetrà donar continuïtat al cicle de teatre amateur que s’ha iniciat aquest mes. Els comptes també regularitzen diverses despeses que en el pressupost del 2019 no estaven prou dotades, com ara publicacions i publicitat  o prevenció de plagues.

La raó per la qual el total del pressupost per al 2020 és més baix és que enguany s’ha avançat el pagament per al projecte FEDER que gestiona el Consell Comarcal. L’Ajuntament ha d’aportar gairebé la meitat de l’import, que servirà per restaurar l’exterior de les naus de l’antiga fàbrica que no es destinen a residència. Les obres es duran a terme a principis del 2020.

En l’apartat d’ingressos, es preveu finançar amb subvencions la major part de les obres per a la futura residència. També es contempla obtenir fons de la taxa d’abocament de terres en els forats que es van crear durant la construcció de l’autopista, durant la dècada de 1970, després que s’ha validat el projecte per dur-ho a terme.

Els comptes es van aprovar amb els vuit vots favorables de l’equip de govern i els tres vots contraris de les dues regidores de la CUP-Amunt i del regidor d’ERC-AM.

A través d'aquest enllaç podeu accedir a la crònica completa i detallada del ple, amb documentació addicional, que està publicada a l'apartat "Plens i Junta de Govern" d'aquesta web.

 

Menu

Menú principal

Formulari de cerca