Reobre al públic la Biblioteca de l’Escola Sant Ramon

05/11/2021

Reobre al públic la Biblioteca de l’Escola Sant Ramon

La setmana vinent torna a obrir les portes al públic la Biblioteca de l’Escola Sant Ramon. Estarà oberta les tardes de dimarts, dimecres i dijous, de 17.00 a 19.00 h. i podrà accedir-hi tothom.

Ajuntament i Escola han acordat no fer coincidir l’horari d’obertura amb el de finalització de les classes per evitar que l’equipament es converteixi en un servei d’acollida. La finalitat de la biblioteca és donar un servei per a les persones que vulguin llegir, estudiar i fer treballs.

Al gener es començarà a oferir préstec de llibres a tot el públic. Actualment, només els alumnes del centre se’ls poden endur a casa.

Sònia Farran, conserge de l’Escola Sant Ramon, assumirà les funcions de bibliotecària. Si no hi ha cap contratemps, el servei funcionarà fins a finals de juliol i tancarà durant les vacances escolars de Nadal i Setmana Santa.

El febrer del 2020 es va posar en marxa aquest servei després que l’Ajuntament i el centre educatiu van signar un conveni. Al cap de només sis setmanes, però, es va haver de tancar per causa de la pandèmia.

L’Escola Sant Ramon ha decidit donar a l’equipament el nom de Biblioteca, en lloc de la denominació “Mediateca” que s’havia fet servir fins ara, atès que gairebé no hi ha altra mena de fons que llibres.

La Biblioteca ocupa les dues aules de la planta baixa de l’edifici històric de l’Escola. Totes dues estaran obertes al públic.

La primera aula, denominada “de coneixement”, està equipada amb ordinadors connectats a Internet i s’hi conserven sobretot enciclopèdies i revistes.

 L’altra aula, denominada “d’Imaginació”, conté els llibres de l’Escola, majoritàriament infantils, juvenils i de divulgació.

A l’edifici històric també es guarda el fons de l’antiga Biblioteca Municipal del Pla, que havia estat situada a la plaça de la Vila, a l’actual seu del Jutjat de Pau. Els llibres que el formen tornaran a ser accessibles ara.

Menu

Menú principal