Renovada la senyalització de la Ruta de la Capona de les barraques de pedra seca

07/01/2021

Renovada la senyalització de la Ruta de la Capona de les barraques de pedra seca

 

La Ruta de la Capona, una de les joies del patrimoni del Pla i també un dels seus principals atractius turístics, ha estrenat senyalització renovada aquestes festes de Nadal. S’han renovat els vinils informatius dels plafons, repintat els senyals i recuperat els logotips malmesos.

Els treballs de renovació de la senyalització han anat a càrrec del tècnic planenc de senders Enric Fonts, que ja va intervenir en la senyalització original. Amb el pas del temps, i també per causa del vandalisme, els senyals estaven deteriorats i es necessitava una reforma urgent.

En les properes setmanes s’afegiran nous senyals que adverteixen de la prohibició d’enfilar-se a les barraques i també de la necessitat de respectar l’entorn. Els senyals també els ha dissenyat Enric Fonts.

La Ruta de la Capona es va estrenar l’any 2002. S’hi pot arribar fàcilment amb cotxe des de la carretera C-37, en el tram entre El Pla i El Pont d’Armentera, seguint el camí asfaltat que condueix a l’aparcament.. El recorregut per les barraques es pot fer tant a peu com amb bici, és apte per a tots els públics i té una longitud d’una mica més d’un quilòmetre i mig.

Els passejants poden admirar barraques, cossiols, arneres i una cisterna, a més d’altres elements com marges o un corral. Fa poques setmanes es va restaurar una de les barraques, la que es coneix com “de les oliveres”, que tenia el sostre parcialment enderrocat.

Menu

Menú principal