Noves actuacions de l’Ajuntament en el marc de la crisi

01/04/2020

Noves actuacions de l’Ajuntament en el marc de la crisi

 

Les dues últimes setmanes, l’Ajuntament ha continuat duent a terme diverses actuacions en el marc de la crisi produïda per la pandèmia del Covit-19. Les resumim a continuació.

El servei de felicitació d’aniversari amb música que ha posat en marxa l’Ajuntament, adreçat a nens i nenes fins a 12 anys, s’ha estrenat el dimecres 1 d’abril al matí amb la Mariona Castellón da Silva, al carrer Joan Trenchs. La Brigada Municipal s’encarrega de portar aquesta nota d’alegria a la celebració. Ja hi ha dues famílies més que s’han posat en contacte amb l’Ajuntament per a rebre aquest petit detall.

Diumenge vinent, en col·laboració amb l’Associació de Joves del Pla, s’ha preparat un vermut musical, de 12.15 a 13.30 h. S’encoratja tota la població a fer el vermut des del seu balcó o terrassa i es posarà música pel sistema de megafonia que s’utilitza per als pregons de veu. Tothom qui vulgui podrà penjar les seves fotografies amb l’etiqueta #VermutDeConfinamentAlPla incloent @ajpladesantamaria o @associacio_joves_pla i es donarà un premi a la més original.

Dimarts 31 de març es va dur a terme una nova desinfecció dels carrers. La tasca es porta a terme amb la col·laboració d’agricultors del poble. El passat divendres, la pluja va impedir realitzar la desinfecció prevista, que es va traslladar a dissabte. Les desinfeccions es continuaran fent tots els dimarts i els divendres.

Amb l’enduriment de les mesures de confinament s’han tancat al públic les oficines de l’Ajuntament i també el Cementiri Municipal. El telèfon 977 63 00 06 i l’adreça de correu aj.pla@altanet.org segueixen operatives, com també l’aplicació El Pla al Dia per a comunicar incidències i el telèfon 609 89 20 47 per a emergències de persones dependents o per a sol·licitar el servei de felicitació d’aniversari.

Dimarts 31 de març es van facilitar mascaretes i equips de protecció individual (granotes) al personal del Consultori Mèdic. Ja se n’havia fet un primer repartiment els dies 26 i 27 i també se’n van proporcionar a les treballadores de la residència d’avis La Marquesa. Mascaretes i granotes van ser donades per la família propietària del Gran Basar del Pla. També es van lliurar al consultori mèdic pantalles de protecció facial que es van obtenir a través de www.coronavirusmakers.org. L’Ajuntament fa constar el seu agraïment a #3DActivistesTGN.

Dilluns 30 de març es va reordenar el funcionament del Mercat setmanal, ara limitat a la venda d’aliments. S’han millorat els perímetres de seguretat i l’ordre d’atenció als clients.

El passat dissabte 28 de març es van repartir mascaretes per totes les cases del poble, tant del nucli urbà com de les urbanitzacions. En total, l’Ajuntament va adquirir 2.500 mascaretes.

El passat divendres es van fer arribar vals per a aliments frescos a les famílies del poble que, a criteri dels Serveis Socials, ho necessitaven. L’Ajuntament també va col·laborar en el repartiment de les targetes moneder que s’han lliurat a les famílies que gaudeixen d’una beca menjador. En total són 17 famílies que representen 27 nens i nenes. La targeta moneder conté 4 euros per nen i dia.

L’Ajuntament ha fet un encàrrec de 150 mascaretes FFP2 que aniran destinades als operaris de la Brigada Municipal perquè puguin millorar la seva autoprotecció mentre continuen donant servei a tots els veïns.

S’ha comunicat a les persones inscrites al Gimnàs Municipal que, se’ls descomptarà la quota corresponent a tot el temps de l’estat d’alarma.

La setmana passada es van tancar totes les fonts públiques del municipi.

L’Ajuntament i el Catesplai Planenc estan estudiant conjuntament com es poden gestionar les inscripcions al Casal d’Estiu per no endarrerir-les en excés i comprometre que es pugui dur a terme amb normalitat.

Menu

Menú principal