Nou termini per al concurs literari i les beques universitàries: 15 de juny

07/05/2020

Nou termini per al concurs literari i les beques universitàries: 15 de juny

 

Hi ha temps fins al 15 de juny per presentar poemes o narracions al premi literari “Vila del Pla”. A més, per primera vegada els treballs es poden enviar per correu electrònic i se’ls garantirà l’anonimat en la valoració. Aquí us podeu descarregar les bases actualitzades.

Els nois i noies del Pla que aquest curs 2019-20 han començat els estudis universitaris també tenen temps fins el 15 de juny per demanar les beques que concedeix l’Ajuntament. N’hi ha una per als que han accedit a través del Batxillerat i una altra per als que ho han fet per mitjà dels CFGS.

El nou termini s’ha fixat degut a l’excepcionalitat provocada per la crisi. En el cas de les beques, però, cal presentar la documentació de forma presencial. La dotació és de 500 euros per cadascuna.

El termini previst inicialment, tant per a les beques com per al concurs, que enguany arriba a la seva XXIII edició, era el passat 27 de març El lliurament de premis estava fixat per al 26 d’abril, emmarcat en els actes de la diada de Sant Jordi. En les noves bases no es fixa una data concreta per al lliurament de premis, però es farà el possible perquè tingui lloc al voltant de la Festa Major o la Festa de les Neus.

El premi “Vila del Pla” té quatre categories per edat, tant en narració com en poesia. A: nens i nenes de tercer i quart de primària. B: nens i nenes de cinquè i sisè de primària. C: nois i noies d’ESO. I D: majors de 16 anys. L’extensió màxima de les narracions és de de dos fulls per a la categoria A, quatre per a la B i set per a les altres dues.

Aquest és el primer any que les categories són les mateixes per a narració i poesia. Fins l’any passat, en poesia, nens i nenes de primària competien en un únic grup. Pel que fa a l’import dels premis, en narració van dels 100 als 250 euros i en poesia, del 50 als 200 euros. A més, tots els guardons incorporen un val per bescanviar en llibres.

Les escoles que vulguin incentivar la participació col·lectiva podran enviar els treballs agrupats en un únic sobre o correu electrònic per cada categoria i modalitat. Els centres han de facilitar les dades de contacte de pare, mare o tutor dels autors dels treballs, per  assegurar que, si guanyen, se’ls podrà comunicar en període de vacances.

Menu

Menú principal