Lliurament dels premis del XVIII concurs literari "Vila del pla"

17/09/2015

Lliurament dels premis del XVIII concurs literari "Vila del pla"

Jocs Florals 2015

LLIURAMENT DELS PREMIS DEL XVIII CONCURS LITERARI "VILA DEL PLA"

Els premis del XVIII Concurs Literari Vila del Pla es van lliurar diumenge passat en un acte celebrat a l’església romànica de Sant Ramon. Les planenques Núria Fonts Anglès i Cristina Español Pallarès van guanyar els premis de narrativa en les categories de 4t i 5è de Primària i d'ESO, respectivament. El barceloní Joan Fraginals va fer el doblet i es va endur els dos guardons principals, de narració i de poesia. La resta de guardonats són tots de la comarca. L'Ajuntament felicita totes les guanyadores i els guanyadors i agraeix l'interès i la participació de totes les persones que van presentar els seus relats i poemes.

En poesia, Dalmaci Clofent, de Figuerola, es va endur el premi per a nens i nenes de primària, dotat amb 50 €, pel poema “Els Avis”. També de Figuerola és la guanyadora del premi de narració per a nens i nenes de 3r i 4t de primària, igualment dotat amb 50 €, Judit Buenafuente Oliva. El seu conte, “El follet, el mussol i la moneda d’or”, relata com un pobre cirabotes cura un mussol i després aquest i un follet l’ajuden a sortir de la pobresa.

La Núria Fonts Anglès, del Pla, va guanyar en narració per a nens i nenes de 5è i 6è (100 €) amb el relat d’unes vacances plenes d’intriga titulat “El senyor misteriós de la 118”. La Cristina Español Pallarès, també del Pla, va guanyar els 150 € de la categoria d’ESO amb el conte “Un mètode efectiu”. La història la protagonitza una noia que recupera la mobilitat a les cames gràcies a un ensurt que el seu metge li prepara durant la nit de Halloween.

El relat guanyador de majors de 16 anys, de Joan Fraginals, es titula “Lectures estimades” i és un diàleg ple d’humor entre un escriptor i un editor, amb un final esclatant. El recull de poemes amb que el mateix autor es va endur el premi de poesia porta per títol “L’herba de Central Park” i està concebut com un homenatge a “Poeta en Nueva York”, de Federico García Lorca. Aquests dos premis estaven dotats respectivament amb 200 € i 100 €.

El jurat va concedir també un accèssit en narració per a majors de 16 anys, dotat amb 100 €, a Josep M. Montragull Llenas, de Vila-rodona. El seu relat, “Món petit”, és una evocació del darrer habitant que va abandona el nucli de Selma, avui despoblat, a Aiguamúrcia.

El premi de poesia per a nois i noies d’ESO va quedar desert en aquesta edició. El jurat, el formaven Maria Carme Compte, directora de l’Escola Sant Ramon del Pla; Roger Estrada, graduat en Filologia Catalana, i Esmeralda Recasens, metgessa pediatra. Tots els guardons incloïen vals per bescanviar en llibres.

A la segona part, la cantant vallenca Laia Bastús va oferir un concert amb clàssics de blues, folk i gospel, així com temes de collita pròpia, acompanyada pel violinista Agostino Aragno.

FOTOGRAFIA: D'esquerra a dreta, Roger Estrada (jurat), Esmeralda Recasens (jurat), Joan Fraginals (guanyador Narració i Poesia + 16), Núria Fonts (guanyadora narració 4t-5è), Carles Singla (regidor de Cultura), Dalmaci Clofent (guanyador poesia Primària), Josep Ma. Montragull (accèsit narracio +15), Judit Buenafuente (guanyadora narració 3r i 4t) i Cristina Español (guanyadora narració ESO).

Data: 17-09-2015

Menu

Menú principal