Liceu a la fresca: 'Carmen' a la Sala Parroquial, dissabte 20 a les 22 h

17/06/2020

Liceu a la fresca: 'Carmen' a la Sala Parroquial, dissabte 20 a les 22 h

 

El “Liceu a la fresca” torna al Pla aquest dissabte a les 10 de la nit, a la Sala Parroquial amb l’òpera Carmen, de Bizet. L’acte és obert i gratuït, però els assistents s’han d’apuntar prèviament a l’Ajuntament per a tenir assignada una butaca i garantir que es mantenen les distàncies de seguretat. Les inscripcions es poden fer dijous i divendres, de 10 a 12 del matí. Caldrà assistir amb mascareta.

Aquest és el tercer any que l’Ajuntament ofereix el “Liceu a la Fresca”. L’any passat es va dur a terme a l’aire lliure, davant del Lokal de Joves. Enguany, aquest espai està ja preparat per a acollir el Casal d’Estiu i no es pot utilitzar. Per això es farà a la Sala Parroquial que compta amb millors seients i condicions de projecció.

A diferència d’altres anys, l’obra no serà retransmesa en directe des del Gran Teatre del Liceu, ja que aquest està tancat a causa de la crisi del Covid. Els responsables del teatre han escollit l’enregistrament d’una versió de la popular peça de Bizet que es va realitzar ara fa deu anys.

Es tracta del primer muntatge operístic del director Calixto Bieito, que es va estrenar en el Festival de Peralada del 1999, pocs mesos abans de la reobertura del Liceu després de la reconstrucció. L’enregistrament, correspon a l’estrena de la producció al teatre i compta amb Béatrice Uria-Monzón com a Carmen, Roberto Alagna com a Don José i Marina Poplovskaya com a Micaëla.

Carmen és una de les òperes més populars a tot el món, tot i que la seva estrena, el 1875, va ser un fracàs que gairebé va acabar amb la vida de Georges Bizet, el seu autor. La història es basa en un relat de Prosper Mérimée i té lloc a Sevilla. L’argument és una història d’amor i gelosia amb la indòmita gitana Carmen, el militar Don José i el torero Escamillo com a protagonistes.

Entre les melodies més conegudes que conformen l’obra hi ha la famosa havanera “L’amor és un ocell rebel”, que defineix el caràcter de la protagonista, i el brindis “Toréador, en garde”. En el muntatge de Calixto Bieito, aquestes peces s’emmarquen en una escenografia trencadora amb vestuari contemporani i elements com automòbils o cabines de telèfon.

Menu

Menú principal