L’edifici històric de l’Escola Sant Ramon es rehabilitarà gràcies als pressupostos participatius

29/09/2023

L’edifici històric de l’Escola Sant Ramon es rehabilitarà gràcies als pressupostos participatius

 

El projecte de rehabilitació de l’edifici històric de l’Escola Sant Ramon ha resultat guanyador de l’edició de 2023 dels pressupostos participatius, amb 50 vots. Es dedicaran 50.000 euros a arranjar les finestres exteriors i a pintar les aules i els despatxos.

El segon projecte en nombre de vots ha estat la millora de l’entorn del Local de Joves (45 vots) i el tercer, les millores al Pavelló Poliesportiu (43 vots). Aquests, però, no rebran finançament perquè el cost previst per al guanyador equival a tota la partida prevista.

En total, es van sotmetre a votació 18 projectes diferents que van ser proposats durant la primera fase de la iniciativa, entre el 22 de maig i el 22 de juny. Van votar 181 persones d’un cens de 2.061, format per totes les persones majors de 16 anys que portessin més de quatre mesos empadronades al Pla. La participació ha estat, doncs, del 8,8 per cent.

En l’edició de 2022 es van emetre 486 vots (23,9% del cens) i en la de 2021, que va ser la primera, van ser 309 (15,4%). Cada persona podia marcar fins a tres projectes diferents en la butlleta de votació.

El període de votació va ser del 31 de juliol al 8 de setembre. La comissió de seguiment va dur a terme l’escrutini aquesta setmana. Estava presidida per l’Alcalde, Josep Silvestre, i en formaven part les regidores Maria Teresa Ferré i Eulàlia Ramon (Compromís pel Pla) així com per Ània Farran i Carmen Roman com a representants de les entitats (Colla de Diables del Pla i AMIPA de l’Escola Sant Ramon, respectivament). El cap de l’oposició municipal, Josep Maria Canela (Alternativa pel Pla), va excusar la seva assistència.

L’edifici històric de l’escola, obra de l’arquitecte Jeroni Martorell, es va inaugurar l’any 1934 en l’època de la II República. Un dels trets més característics de la construcció són els grans finestrals orientats cap al sud, que en garanteixen una bona il·luminació i ventilació. Actualment, però, la fusteria està molt malmesa i li cal una renovació.

Menu

Menú principal