L’Ajuntament subscriu el Manifest dels Ens Locals de Catalunya davant la crisi del coronavirus

24/03/2020

L’Ajuntament subscriu el Manifest dels Ens Locals de Catalunya davant la crisi del coronavirus

 

Els tres grups polítics que formen l’Ajuntament del Pla de Santa Maria (Junts pel Pla, Esquerra Republicana de Catalunya – AM i CUP Amunt) han acordat adherir-se al Manifest dels Ens Locals de Catalunya davant la crisi del coronavirus, impulsat per l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació de Micropobles de Catalunya. L’aprovació s’ha fet en forma de decret d’alcaldia, que podeu trobar més avall, i serà refrendada en el primer ple municipal que se celebri.

Podeu llegir tant el decret d’aprovació com el text separat del manifest en els enllaços que figuren més avall.

El manifest posa en primer terme la necessitat de lluitar col·lectivament contra el virus amb un confinament estricte. També es demana a les administracions supramunicipals que prioritzin la salut de les persones i l’adequació de les infraestructures sanitàries.

El manifest també demana mesures econòmiques per a les persones i famílies que resultaran perjudicades per la crisi i la creació de condicions idònies per a una recuperació ràpida del teixit empresarial i dels treballadors autònoms.

Els ajuntament que s’adhereixen al manifest també demanen mesures de flexibilització dels pressupostos municipals com flexibilitzar la regla de la despesa i més facilitats per contractar persones. També es remarca que cal empoderar els ens locals per tenir eines i capacitat d’adaptació per fer front a les exigències que sorgiran de la crisi.

El manifest finalitza donant el suport i el condol a les persones i famílies que han perdut els seus éssers estimats i ànim a les que s’han contagiat i s’estan a casa o als hospitals. Així mateix, es remarca l’agraïment a totes les persones que treballen en serveis essencials i de manera molt especial als professionals sanitaris i dels equips d’emergència.

Menu

Menú principal

Formulari de cerca