L'ajuntament presenta els principals projectes i actuacions en marxa

print pdf
05/08/2016

L'ajuntament presenta els principals projectes i actuacions en marxa

Reunió de veïns del divendres 29 de juliol

L'AJUNTAMENT PRESENTA ELS PRINCIPALS PROJECTES I ACTUACIONS EN MARXA

L’Ajuntament va convocar els veïns divendres passat, 29 de juliol, a una reunió en la qual es van explicar els principals projectes i actuacions que s’estan desenvolupant. Entre les novetats, destaca que hi ha un principi d’acord amb l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per a l’accés a la urbanització Torre de Santa Maria.

Aquest accés travessa la Rasa de la Fonollosa i és una zona inundable quan hi ha pluges fortes com les del divendres 22 de juliol o les del novembre de l’any passat. La Rasa, va explicar l’Alcalde, és propietat de l’ACA i aquesta exigia fins ara un pont de més de dos metres d’alçada amb un cost superior als 200.000 euros que l’Ajuntament no pot assumir.

A la reunió, es va anunciar un acord per a la construcció d’un pont-gual amb canals de menor alçada coberts per reixes metàl·liques. Aquest sistema, que previsiblement tindrà un cost molt menor, donaria seguretat als veïns per accedir a les seves llars en situacions de pluja i seria assumible per l’Ajuntament, que ja ha sol·licitat una subvenció a la Diputació per dur-lo a terme.

L’Alcalde, Mateu Montserrat, i el regidor de Comunicació, Carles Singla, van començar l’explicació per les compres de terrenys i vendes de finques que s’han realitzat recentment. Una de les finques, a l’Horta, anirà destinada a aparcament. L’altra, situada sota l’escola, acollirà una pista poliesportiva descoberta i permetrà obrir un nou carrer que estarà dedicat a Mn. Josep Cabayol, rector del poble entre 1969 i 1976 i posteriorment missioner a l’Àfrica.

A més de comprar, l’Ajuntament ha venut també dues finques, dues cases velles i en mal estat, que procedien del llegat del veí Josep Rovira, per un total de 24.000 euros. Una altra casa que forma part del mateix llegat serà rehabilitada per acollir un hotel d’entitats i una biblioteca. Aquesta finca, tot just s’ha netejat i buidat i ara es començarà a rehabilitar.

El projecte de residència d’avis a les naus de l’antiga fàbrica tèxtil avança molt a poc a poc, tal com va explicar l’alcalde. L’empresa interessada negocia amb la Generalitat el nombre de places concertades, un aspecte clau per tirar endavant el projecte. Mateu Montserrat va confirmar que també hi haurà places de centre de dia.

L’antiga fàbrica forma part de la proposta que l’Ajuntament del Pla ha inclòs en la sol·licitud de fons Feder coordinada pel Consell Comarcal i en la qual prenen part set  municipis més. El Pla proposa la restauració de l’exterior de les naus i l’antiga vivenda de l’amo i el director.

En paral·lel, els veïns van rebre la notícia que és previst que la Fira del Vent del 2017 es pugui emplaçar per primera vegada a la part de les naus que no anirà dedicada a residència. L’Ajuntament n’està restaurant les cobertes i, a la llarga, s’espera que l’espai sigui apte per acollir diferents exposicions i fires.

A la reunió es van avançar els primers preparatius per commemorar el centenari de la inauguració de la Fàbrica tèxtil, que tindrà lloc el 26 de març de l’any vinent. Altres temes que es van tractar van ser els actes incívics i el cost que comporten per a l’Ajuntament, les repercussions sobre l’IBI de la revisió cadastral que ha fet l’Estat espanyol i la celebració de la primera Setmana Jove, que va tenir molt bona acollida.

Data: 05-08-2016

Menu

Menú principal

Formulari de cerca