La Piscina Municipal estrena un sistema de desinfecció que no irrita els ulls ni la pell

30/04/2020

La Piscina Municipal estrena un sistema de desinfecció que no irrita els ulls ni la pell

 

La Piscina Municipal del Pla ja no es desinfectarà amb clor. S’hi ha instal·lat un clorador salí, un aparell que utilitza sal per a desinfectar l’aigua. Aquest sistema, que cada vegada s’implanta més, és molt més saludable, segur i ecològic.

L’aigua de la piscina tindrà un lleuger gust salat, ja que el sistema implica abocar-hi uns 5 grams de sal per litre d’aigua. El clorador conté uns elèctrodes que fan que la sal es converteixi en hipoclorit sòdic, un desinfectant molt actiu i un clor lliure. Aquest darrer, que es convertirà altre cop en sal, elimina algues, bactèries i microorganismes que es poguessin trobar a l’aigua.

El sistema crea un cicle continu i només cal afegir sal quan es reomple la piscina per l’evaporació o per un elevat nombre de banyistes. L’ús d’electricitat no té cap risc, perquè es fa servir corrent contínua de 12 volts, l’equivalent a una bateria de cotxe.

Per a la salut, els usuaris notaran sobretot que l’aigua no produeix irritació als ulls i a les mucoses i no resseca la pell. Tampoc fa malbé el cabell i no destenyeix els banyadors. A més, s’evita l’olor i el gust del clor, que resulten molt desagradables per a algunes persones. També afavoreix el bronzejat estiuenc, per la presència de iode a la sal.

La sal ha estat utilitzada com a antisèptic des de temps immemorials i el seu ús no comporta cap risc. En canvi, els productes químics derivats del clor que s’utilitzaven fins ara tenen risc de provocar accidents o intoxicacions.

La instal·lació ha tingut un cost de 15.000 euros per a l’Ajuntament del Pla i l’ha duta a terme l’empresa Instal·lacions i Serveis A. Montserrat. Ara caldrà que les mesures de post confinament permetin gaudir de la piscina durant els mesos d’estiu.

Menu

Menú principal