La nova associació Pla Gats col·laborarà en el control de les colònies felines

21/01/2021

La nova associació Pla Gats col·laborarà en el control de les colònies felines

 

El Pla compta amb una nova associació: Pla Gats, que neix amb l’objectiu de minimitzar les molèsties ocasionades per la presència de felins al carrer. L’entitat segueix el programa de colònies controlades de gats, que es recull en la Llei de Benestar Animal de Catalunya.

El programa es basa en la captura i esterilització dels animals sans i la seva devolució a la colònia original. L’Ajuntament marcarà les pautes d’actuació i comptarà amb la col·laboració dels voluntaris de Pla Gats per a la recollida i retorn dels animals i també per a la seva alimentació.

Pla Gats té vuit socis fundadors i està presidida per Imma Garcia. L’associació està oberta a la col·laboració de totes les persones que els agradin els animals. No cal aportar cap quota sinó que es pot participar ajudant a la neteja i alimentació de les zones establertes o aportant pinso. S’hi pot contactar a través de l’adreça de correu electrònic gatspla@gmail.com i aviat tindran pàgina de Facebook.

L’Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb Pla Gats que té com a primera fita la localització les colònies existents. Actualment se n’han detectat quatre,  situades a la Deixalleria, a la zona del Vall, a les pistes de tennis i al voltant de l’antic celler de la Cooperativa.

Les actuacions han començat a la Deixalleria, amb la instal·lació de refugis per als animals i l’aportació de menjar. Ben aviat s’instal·laran gàbies trampa per capturar els animals i dur-los a esterilitzar. L’atenció veterinària anirà a càrrec del centre Prozovalls. L’Ajuntament assumirà el cost econòmic de l’alimentació i l’esterilització i l’associació farà la neteja dels espais  i el seguiment dels animals que formen les colònies.

L’objectiu a llarg termini és tenir les colònies felines controlades en indrets específics, aturar-ne el creixement i evitar molèsties al veïnat. La ubicació definitiva la fixarà l’Ajuntament i  es senyalitzarà i s’equiparà per tal que els espais ofereixin seguretat i aixopluc als gats i facilitin la neteja i la intervenció dels voluntaris alimentadors.

Menu

Menú principal