Ja es pot comprar el DVD del centenari de la fàbrica

print pdf
19/06/2017

Ja es pot comprar el DVD del centenari de la fàbrica

Conté la visita teatralitzada, el video commemoratiu i el documental de la mina d'aigua

JA ES POT COMPRAR EL DVD DEL CENTENARI DE LA FÀBRICA

L’Ajuntament ha posat a la venda un DVD que recull les tres filmacions que es van poder veure durant la celebració del Centenari de la Fàbrica Tèxtil, el passat mes de març. S’hi inclouen l’enregistrament de la visita teatralitzada, el recull d’imatges que es va projectar durant el sopar commemoratiu i el reportatge sobre la mina d’aigua elaborat pel Centre Excursionista La Xiruca Foradada i l’Associació Fotogràfica UllPlà.

A més, conté també una galeria fotogràfica amb imatges de les diferents èpoques de la fàbrica, des dels anys 20 i 30 fins a la dècada dels 90. Sobresurt el gran nombre de fotos de la desapareguda nau nova i un vídeo de la seva construcció al qual correspon la fotografia que acompanya aquest text. El preu de venda és de 3€ i es pot comprar a les oficines de l’Ajuntament.

El vídeo commemoratiu Recull d’imatges, de 16 minuts, està fet a partir de fotografies aportades per l’Ajuntament i per diferents famílies planenques així com diversos enregistraments fílmics. El més antic mostra la construcció de la nau nova, l’any 1966, i diversos actes de la celebració que es va fer després de l’incendi d’aquell any.

També hi ha la filmació d’una visita de l’Escola Sant Ramon del Pla a les instal·lacions de la fàbrica a finals de la dècada de 1990, en la darrera època que va estar en funcionament. A més, inclou fragments de la representació teatral que els nens de l’escola van fer de la fundació i la construcció de la indústria.

El rodatge de L’ensumania treu fum, la visita teatralitzada, es va realitzar expressament per a la commemoració. Les persones que no van poder assistir a la visita tenen ara l’oportunitat de veure l’obra que convertia als visitants en assistents a la inauguració i treballadors que s’incorporaven a l’empresa. L’obra es va representar els dies 25 i 26 de març, amb un gran èxit de públic.

També el reportatge de la mina d’aigua es va fer amb motiu de la commemoració i es va poder veure en l’exposició del Centenari. Les imatges mostren en 12 minuts el descens pel pou i el recorregut per les diverses galeries de la mina, que encara avui dia alimenten la bassa de la fàbrica. El documental es completa amb gràfics que faciliten comprendre el recorregut dels túnels.

En conjunt, hi ha 40 minuts de vídeo i unes quaranta fotografies, la majoria en blanc i negre. El disc es pot veure en qualsevol reproductor de DVD domèstic i també en ordinadors. L’edició s’ha dut a terme per iniciativa de l’Ajuntament amb la col·laboració d’UllPlà i del C.E. La Xiruca Foradada.

Data: 19-06-2017

Menu

Menú principal

Formulari de cerca