Festa de les Neus: ball de gegants, concerts i cinema a la fresca

22/07/2021

Festa de les Neus: ball de gegants, concerts i cinema a la fresca

 

Arriba la Festa de les Neus, el pròleg de la Festa Major. Enguany, amb molta música i encara amb algunes limitacions per causa de la pandèmia, però amb moltes ganes de gaudir i de retrobar-nos. I sempre, amb totes les mesures de seguretat.

Els actes començaran amb la tradicional repicadissa de campanes a la una del migdia de dissabte. A les 6 de la tarda, els Gegants del Pla ballaran a la Plaça de la Vila acompanyats dels Capgrossos, que estan a punt de complir 101 anys, i dels gegantons del Catesplai. La música la posaran els Grallers del Vendrell.

No hi haurà Cercavila ni tampoc no es podrà fer la tradicional pedregada de caramels, però per endolcir la festa, se’n repartiran bossetes individuals.

A les 8 del vespre, l’església romànica de Sant Ramon acollirà un concert a càrrec de l’organista Miquel Gonzàlez, en el marc de la 41a edició del cicle Els Orgues de Catalunya. Abans de començar es farà el lliurament de premis del Concurs Literari Vila del Pla i de les beques per a estudis universitaris que concedeix l’Ajuntament.

La jornada acabarà al Parc La Fàbrica amb cinema a la fresca. Es projectarà la pel·lícula Especiales. És una comèdia sobre l’amistat de dos homes que formen joves perquè siguin cuidadors de persones amb casos extrems d’autisme. Els autors són els francesos Olivier Nakache i Eric Toledano, directors del gran èxit Intocable.

Diumenge 1 d’agost a l’església de l’Assumpció, la Coral Parroquial cantarà el rosari en honor de la Verge de les Neus a les 12 del migdia. Tot seguit es celebrarà la Missa solemne i, en acabat, la Coral oferirà un concert.

Aquest any tampoc no es farà el Dinar de la Gent Gran, per precaució davant la situació de la pandèmia. Igual que l’any passat, però, l’Ajuntament homenatjarà totes les persones majors de 65 anys empadronades al Pla.

Els actes finalitzaran a la tarda amb una actuació musical al Centre Cívic, a les 18.30 h. En aquest cas, anirà a càrrec de The Swing Girls, un grup femení que interpreta una àmplia varietat de temes musicals escrits des de la dècada de 1940 en endavant.

Per assistir al concert d’orgue, al cinema a la fresca i al concert de The Swing Girls, cal fer reserva prèvia. Es podrà fer a partir de les 9 del matí de dilluns 26 ja sigui per Internet en aquest enllaç o bé a les oficines de l’Ajuntament.

Menu

Menú principal