Exposició sobre la pedra seca a l’Ajuntament

01/11/2022

Exposició sobre la pedra seca a l’Ajuntament

 

L’exposició “Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya” es pot visitar a la Sala de Plens de l’Ajuntament fins el pròxim 25 de novembre. La mostra recull vint plafons en els quals s’il·lustren les diferents menes de construccions amb aquesta tècnica i la seva implantació a les diverses comarques de Catalunya.

L’exposició va ser creada el 2019 i des d’aleshores és itinerant per diversos pobles i ciutats. La presencia al Pla és la primera en un municipi de l’Alt Camp, una de les comarques on hi ha més riquesa patrimonial de construccions d’aquesta mena.

En l’apartat de les rutes senyalitzades, hi figura la de la Capona. Al plafó dedicat a les construccions més destacades es pot veure la barraca gran de la Capona i el cossiol del Soleta, que forment part d’aquest itinerari, i també la barraca del Nan del Pont, totes tres al terme del Pla.

Els plafons combinen text, fotografies i dibuixos i es complementen amb codis QR que permeten veure vídeos i altres informacions addicionals. A més, s’exhibeix una mostra de pedres de diferents tipus que donen lloc a diferents tipologies constructives.

L’exposició ha estat organitzada pel departament de Cultura de la Generalitat i l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional. La inauguració al Pla va tenir lloc en el marc de la Fira del Vent, on es va poder veure els dies 15 i 16 d’octubre dins del recinte firal. Posteriorment es va traslladar a la Sala de Plens de l’Ajuntament on es pot visitar als matins, de dilluns a divendres, de 10:00 a 13:30 i a les tardes, de dilluns a dijous, de 18:00 a 20:00 h.

Menu

Menú principal