Es construeix un columbari al cementiri

print pdf
25/01/2016

Es construeix un columbari al cementiri

Per dipositar les urnes amb les cendres dels difunts

ES CONSTRUEIX UN COLUMBARI AL CEMENTIRI

Al Cementiri Municipal s’està construint aquests dies un columbari vertical, un espai destinat per que les famílies que ho desitgin hi puguin dipositar les urnes amb les cendres dels seus difunts. La instal·lació estarà finalitzada en els pròxims dies i l’Ajuntament oferirà la possibilitat de disposar dels nous espais en règim de compra o de lloguer, igual que es fa amb els nínxols.

El columbari se situa just en el punt de pas del cementiri vell a l’ampliació i tindrà 20 nínxols destinats a acollir urnes cineràries. A diferència dels nínxols convencionals, en aquests es determinarà el color de les làpides que haurà de ser uniforme per a tots ells.

Cada nínxol tindrà capacitat per a un mínim de quatre urnes. L’Ajuntament del Pla no ha fixat encara el preu que tindran però serà sensiblement inferior al dels nínxols convencionals, que actualment és d’entre 500 i 1.000 euros si s’opta per l’adquisició.

Tot i que algunes famílies conserven les urnes en el nínxol familiar, quan en disposen, en els darrers anys, l’Ajuntament del Pla havia rebut peticions de persones que no tenien aquesta possibilitat i al mateix temps no volien desprendre’s de les cendres dels difunts. La construcció del nou columbari respon a aquesta necessitat.

Coincidint amb les obres de construcció del columbari, la línia elèctrica que fins ara travessava el cementiri del Pla està essent desviada i el seu traçat evitarà travessar el recinte. Fa pocs mesos també es van fer obres de restauració de la teulada del bloc de nínxols més antic.

Data: 25-01-2016

Menu

Menú principal

Formulari de cerca