En marxa les millores al pati de l’Escola Sant Ramon gràcies als pressupostos participatius

23/12/2022

En marxa les millores al pati de l’Escola Sant Ramon gràcies als pressupostos participatius

 

El projecte “El pati de l’Escola: un espai d’aprenentatge” va ser el guanyador dels pressupostos participatius del 2022. Ara les millores ja s’han concretat i en les properes setmanes s’aniran materialitzant. L’Escola Sant Ramon comptarà amb taules de ping-pong, pissarres de metacrilat, una cuineta de fusta i una d’obra, un rocòdrom i un parc d’escalada de cordes, entre d’altres...

El pressupost total és de 40.000 euros i per definir com es gastaven es va constituir una comissió amb representants de pares, mestres, alumnes, la direcció de l’Escola i tres regidors.

La comissió va definir una sèrie de propostes que després es van presentar a l’Escola perquè s’hi poguessin fer noves aportacions. En una nova reunió de la comissió, el passat 12 de desembre, es va aprovar la llista final d’elements que s’afegiran al pati.

A l’àrea dels petits s’hi posaran una caseta i una cuineta de fusta per a exteriors perquè els infants puguin jugar. També s’instal·larà una caseta de fusta per guardar accessoris i jocs.

A la zona dels mitjans també hi haurà una cuineta, però serà més gran i feta d’obra. S’hi afegiran dues taules de ping-pong i dues pissarres exteriors de metacrilat. Aquestes darreres són transparents, fàcils de netejar i els nens i nenes hi poden pintar per tots dos costats.

La pista de bàsquet que hi ha a l’àrea dels grans es repintarà de blau i a terra es dibuixaran jocs com tres en ratlla, twister o uns escacs per als quals es compraran figures gegants. Aprofitant els canvis, es renovaran també les xarxes de les porteries de futbol.

A l’àrea dels grans també s’hi instal·larà un rocòdrom infantil de menys de dos metres d’alçada i un parc d’escalada hexagonal amb cordes i escales per grimpar i penjar-se. A terra, es farà una àrea de seguretat a terra amb llosetes de cautxú.

A l’entrada de l’edifici històric des del Raval de Sant Ramon, actualment només hi ha una tanca que protegeix el pati dels petits. Ara se n’instal·larà una altra per delimitar l’accés a la zona d’hort. En aquesta darrera s’afegiran més cubicles, una taula i bancals de cultiu.

Menu

Menú principal