En marxa la primera fase dels Pressupostos Participatius 2023

18/05/2023

En marxa la primera fase dels Pressupostos Participatius 2023

 

Des de dilluns 22 de maig i fins dijous 22 de juny es poden presentar propostes per als Pressupostos Participatius 2023. Els únics requisits són estar empadronat al Pla de Santa Maria o tenir-hi una segona residència. Les idees s’han de poder concretar en inversions i el valor màxim que poden tenir és de 50.000 euros.

La votació popular de les propostes vàlides es posarà en marxa el 31 de juliol i hi haurà sis setmanes de termini, fins el 8 de setembre. La publicació dels projectes guanyadors es farà el 28 de setembre i es començaran a materialitzar abans d’acabar l’any.

Per proposar idees, que han de ser el més detallades possible, cal utilitzar la butlleta que inclou el tríptic informatiu que us podeu descarregar des d’aquest enllaç i que també es repartirà en breu per les cases.

La butlleta es pot lliurar de forma individual, en grup o en nom d’entitats, però només una per persona o col·lectiu.

Les propostes han de ser inversions d’interès general que representin una millora en un espai públic o en un equipament municipal. També poden estar destinades a l’adquisició de maquinària o similars. A més, han de ser de competència municipal, viables i no discriminatòries.

Acabada la primera fase, una comissió tècnica valorarà les propostes, les agruparà si són similars i proposarà la llista definitiva de les que se sotmetin a votació. Per votar caldrà ser major de 16 anys i portar un mínim de quatre mesos empadronat al poble. Cada persona podrà marcar fins a tres projectes de la butlleta definitiva.

Menu

Menú principal