Els nens de l'escola visiten l'exposicio "Europa fa un milió d'anys"

print pdf
18/01/2019

Els nens de l'escola visiten l'exposicio "Europa fa un milió d'anys"

Nens i nenes de tercer a sisè de primària de l’Escola Sant Ramon van visitar el passat divendres 11 de gener l’exposició “Europa fa un milió d’anys”, situada a l’Ajuntament. Allà van rebre a una demostració de com els nostres avantpassats feien eines de pedra, a càrrec de Miquel Guardiola, de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). El passat dia 7 i també en el marc de l’exposició, aquest especialista va oferir una xerrada sobre el mateix tema.

Els infants van fer una visita comentada a l’exposició, que il·lustra com era Europa quan hi van arribar els humans. En aquella època s’assemblava molt a l’Àfrica actual, amb hipopòtams, rinoceronts, elefants i grans depredadors com lleons o tigres de dents de sabre. En la demostració, van aprendre com els primers humans feien servir diferents tècniques per crear instruments de sílex que després els servien per caçar i per esquarterar les peces aconseguides.

Durant la visita, també es va parlar de l’evolució humana des de l’homo antecessor fins l’homo sàpiens, passant pel neandertal. Miquel Guardiola també va il·lustrar els nens i nenes sobre les tècniques que utilitzen els arqueòlegs en el seu treball.

Després de l’exposició “Europa fa un milió d’anys”, l’Ajuntament del Pla n’acollirà aviat  una altra dedicada al descobridor del goril·la Floquet de Neu, el primatòleg català Jordi Sabater Pi. La mostra il·lustra la seva activitat investigadora i també s’acompanyarà d’activitats per als escolars. Aquestes mostres s’exhibeixen gràcies al suport de la Diputació de Tarragona.

Menu

Menú principal

Formulari de cerca