Els immobles que instal·lin plaques solars fotovoltaiques pagaran un 25% menys d’IBI

29/09/2021

Els immobles que instal·lin plaques solars fotovoltaiques pagaran un 25% menys d’IBI

 

Els edificis que instal·lin plaques solars per a l’autoconsum d’electricitat tindran una reducció del 25 per cent de la quota de l’Impost de Bens Immobles (IBI) durant tres anys.

La bonificació s’aplicarà a partir del 2022 i s’hi poden acollir totes les instal·lacions que s’han realitzat en els darrers dos anys i les que es facin a partir d’ara.

Per sol·licitar-la, caldrà acreditar la legalització per part de la Generalitat i la llicència o comunicació prèvia d’obres de l’Ajuntament. La potència mínima de la instal·lació haurà de ser major o igual al 30% de la potència elèctrica contractada. En el cas d’habitatges plurifamiliars, la bonificació serà del 5% sobre la quota de l’impost per a cadascun dels habitatges vinculats.

La mesura es va aprovar en el ple municipal celebrat dimarts 28 de setembre i forma part de la revisió anual de les ordenances fiscals. També es va aprovar una bonificació del 75% en la plusvàlua en casos d’herència o donació. Per beneficiar-se’n, caldrà ser descendent, ascendent o cònjuge de la persona que ha fet el llegat o donació i tenir el domicili fiscal a l’immoble que es rep.

La taxa de recollida d’escombraries pateix un increment de 5 euros anuals únicament per als habitatges. Les botigues i els bars i restaurants seguiran pagant el mateix import que fins ara.

Els cotxes elèctrics purs tindran una reducció del 50 per cent en l’impost, mentre que per als híbrids serà del 40 per cent.

Les ordenances es van aprovar amb els vuit vots favorables de Junts pel Pla i les abstencions dels dos regidors de la CUP i el d’ERC.

 

A l’apartat Plens i Junta de Govern d’aquesta pàgina web trobareu una crònica més detallada del ple del 28 de setembre.

 

Menu

Menú principal