El 2021 es congelen l'IBI i l'impost de vehicles i la taxa d'escombraries només s'incrementarà 3€

30/09/2020

El 2021 es congelen l'IBI i l'impost de vehicles i la taxa d'escombraries només s'incrementarà 3€

 

En el ple municipal celebrat el passat dimarts 29 de setembre es van aprovar les ordenances fiscals per a l’any vinent. Els impostos municipals, com ara l'IBI, l'impost de vehicles o la plusvàlua, es mantenen igual que enguany i només hi haurà un increment de 3 euros anuals en la taxa d’escombraries.

També es va aprovar el tancament de comptes del 2019, que ha donat un saldo positiu de 399.061,34€. El romanent de tresoreria era, a 31 de desembre, de 1.939.330€. Els ingressos (drets reconeguts) van pujar fins als 2.708.000€ i les despeses es van quedar en 2.423.000€. L’ajustament d’aquestes xifres amb cobraments pendents fa pujar el balanç positiu fins als gairebé 400.000 euros.

En el plenari es van aprovar, per unanimitat, tres mocions i se’n va rebutjar una. La primera, de Junts pel Pla, era en defensa de la suficiència financera dels ens locals. La segona, presentada per ERC, reprova l’actuació del govern de l’Estat en la fuga del rei emèrit.

La tercera, presentada conjuntament, era la moció de l’Associació de Municipis per a la Independència de rebuig de la inhabilitació del President de la Generalitat que es va llegir dilluns passat a la Plaça de la Vila.

La CUP va presentar una moció demanant que es revisi el projecte de residència de gent gran del Pla basant-se en altres models de tipus cooperatiu o nòrdic. Aquesta va ser rebutjada pels vuit vots de Junts, mentre que el regidor d’ERC es va abstenir.

A l’apartat Plens i Junta de Govern trobareu una crònica detallada del ple municipal. També hi podeu accedir directament des d’aquest enllaç.

Menu

Menú principal

Formulari de cerca