Dilluns 1 de maig comencen les inscripcions al Casal d’Estiu

26/04/2023

Dilluns 1 de maig comencen les inscripcions al Casal d’Estiu

El Casal d’Estiu 2023 del Pla de Santa Maria durarà del 26 de juny al 27 de juliol. Les inscripcions comencen el dilluns 1 de maig i fins al dia 7 estaran reservades només per a infants empadronats al poble. A partir del dia 8, s’obriran al públic en general. Tot el procés per apuntar-se es farà per Internet a través d’aquest enllaç.

El lema d’enguany serà “Terra a la vista!” i el casal es convertirà en una Acadèmia de Marineria i Pirateria. L’activitat anirà a càrrec del Catesplai Planenc i està organitzada per l’Ajuntament. El centre de l’activitat serà el recinte de La Fàbrica.

L’horari serà de dilluns a divendres, de 10.00 a 13.00 h. Per als infants que ho necessitin, hi haurà acollida de 9.00 a 10.00 i també la possibilitat de fer dinar de carmanyola amb acollida, de 13.00 a 16.00. S’ofereixen un total de 100 places per setmana i es compta amb un equip format per deu monitors i monitores titulats, quatre més en pràctiques i un director de l’activitat.

Els preus per setmana de l’horari de 10.00 a 13.00 és de 30 euros i s’incrementa fins a 37 euros si es vol l’hora d’acollida. El preu de l’acollida de tarda (que inclou l’estona de dinar) dinar és de 30 euros. El dimarts 20 de juny hi haurà una reunió a la Sala Parroquial per explicar el funcionament del casal a totes les famílies dels inscrits.

Cadascuna de les cinc setmanes que durarà el casal tindrà un protagonista destacat que assumirà el rol de mestre. El primer serà en Jack Sparrow, el timoner, que ensenyarà com maniobrar el vaixell i marcar el camí tot evitant els conflictes. La segona setmana, el guaita Monkey D. Luffy, més conegut com a Luffy barret de palla, exposarà les característiques del lloc de guaita. Aquest acostuma a ser el mariner més petit que també és el primer de veure el que vindrà.

El capità Haddock, company d’aventures d’en Tintín, serà el mestre de la tercera setmana. Parlarà de la defensa dels atacs enemics i també de la seva lleialtat, que és a prova de bales. La quarta setmana anirà a càrrec d’en Saïd Maricel, un pirata algerià que ensenyarà els participants a maniobrar les veles per aconseguir la millor posició.

La darrera setmana la visitant serà na Zarina, una fada pirata amiga de la Campaneta. Ella parlarà dels grumets, els mariners que encara estan aprenent i es passen el dia a la proa del vaixell.

Totes les activitats estaran adaptades a la temàtica setmanal, ja siguin jocs, tallers, danses, cançons o anades a la piscina. Els participants estaran dividits en estols segons la seva edat: petits, mitjans, grans i joves. Tots ells treballaran aspectes intel·lectuals, socials i d’interrelació personal i mediambiental.

Menu

Menú principal