Comunicat de l'Alcalde sobre la plaga de mosques

08/08/2018

Comunicat de l'Alcalde sobre la plaga de mosques

Són moltes les queixes sobre la plaga de mosques que patim al nostre poble. Algunes crítiques arriben com a incidència mitjançant l’aplicació per a mòbils “El Pla al dia”; d’altres, se senten a les botigues i als carrers o es llegeixen a les pàgines de Facebook.
Voldria informar-vos d’algunes coses al respecte. La primera és que aquest tema preocupa l’Ajuntament tant com a vosaltres i que estem fent tot el possible per resoldre-ho, tot i que no és fàcil. Us explico el perquè.
Hi ha pagesos que no compleixen la normativa i aboquen fems fora de la zona i de les dates permeses. L’ordenança diu que no es poden abocar fems en determinats moments de l’any ni a menys de 600 metres del municipi. En aquest sentit, si algú pot aportar informació sobre qui se salta les regles i on, que ens la faci arribar. Sense anar més lluny, l’any passat, un agricultor va pagar 3.000 euros de multa per aquest tema. Des de l’Ajuntament, s’està investigant per trobar responsables i prendre les mesures pertinents.
Tanmateix, un problema afegit és que el nucli habitat del Pla és a prop de termes veïns, en els quals no aplica la mateixa normativa i, si l’abocament de fems es fa fora del nostre terme, nosaltres no hi podem fer res. Fóra bo que els pobles veïns es posin d’acord per anar tots a una. Nosaltres hi hem insistit en diverses ocasions.
A banda d’això, heu de saber que en el que portem d’estiu ja s’han fet dues fumigacions al municipi els dies 27 de juliol i 4 d’agost. Les porta a terme l’empresa Comercial Franch, especialitzada en sanitat ambiental i control de plagues. Es realitzen de matinada al nucli del poble i també a les urbanitzacions. Es fa servir un producte biològic que actua tant en les mosques i mosquits adults com en les seves larves. Es tracten els carrers i molt especialment les zones de contenidors, arbustos, zones humides, solars municipals, i tots aquells punts que puguin ser focus de cria d’aquests insectes. També s’ha aplicat un tractament a les dependències de la Fàbrica i un tractament de xoc contra les xinxes a la zona del Vall. Hi ha prevista una nova fumigació abans de l’inici de la Festa Major. El cost d’aquests treballs és de 1.815 euros.
Dit tot això, entenem les queixes –ja que a tots ens destorben les mosques– però us agrairíem que entenguéssiu que, com vosaltres, voldríem aquesta qüestió solucionada. A més d’aquesta molèstia, a l’Ajuntament, provoca feina i despesa.
És per això que demanem la vostra col·laboració i les vostres idees, si en teniu alguna que penseu que sigui útil.
Agraeixo la vostra comprensió i espero i desitjo que aviat puguem passar pàgina d’aquest malestar.

Menu

Menú principal

Formulari de cerca