Commemorem l’1 d’octubre amb el documental “Avec un sourire, la révolution!”

18/09/2019

Commemorem l’1 d’octubre amb el documental “Avec un sourire, la révolution!”

 

Per commemorar el segon aniversari del referèndum d’autodeterminació que va tenir lloc l’1 d’octubre del 2017, l’Ajuntament organitza una projecció del documental sobre el procés Avec un sourire, la révolution! L’acte tindrà lloc el dimarts dia 1 a les 8 del vespre a la Sala Parroquial.

El documental ofereix la mirada del director canadenc Alexandre Chartrand (1977) al que va passar l’1 d’octubre de fa dos anys i compta amb testimonis de primera línia política com Carles Puigdemont, Mireia Boya, Lluís Llach, Sergi López, Quim Arrufat, Jordi Cuixart i molts altres. En aquest enllaç en podeu veure el tràiler.

El documental, d’una hora i mitja de durada, porta l’espectador fins a la primera línia de lluita. A més d’acostar-se als polítics, també s’acosta als activistes de base, els manifestants de carrer i les protestes espontànies que formen un retrat cinematogràfic de la desobediència civil a Catalunya, on la repressió es combat amb un somriure.

A través de les imatges, assistim a les mobilitzacions que han tingut lloc a Catalunya, no només arran del procés d’autodeterminació, sinó també durant èpoques passades que crèiem superades

Alexandre Chartrand va dirigir el 2016 el seu primer documental, Forbideen People, que porta fins a la tardor del 2014 quan va tenir lloc la consulta del 9-N. Fascinat per la cultura i el moviment polític de Catalunya, ha convertit el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 en el tema del seu segon documental.

Avec un sourire, la révolution!  va rebre el premi Magnus-Isacson als Rencontres Internationales du Documentaires de Montréal, el 1918 i ha estat projectat en diversos festivals aquest 2019, entre ells el DocsBarcelona. L’organització d’aquest festival s’encarrega de la distribució del film i ha fet possible que es pugui projectar en pobles i ciutats de Catalunya.

Menu

Menú principal

Formulari de cerca