Càmeres de seguretat per controlar els accessos al casc urbà

19/05/2022

Càmeres de seguretat per controlar els accessos al casc urbà

Ben aviat s’instal·laran al carrer del Treball, davant l’entrada de la Piscina Municipal, les dues primeres càmeres de seguretat que serviran per controlar els accessos al casc urbà. Són càmeres que poden llegir les matrícules dels cotxes i que estaran directament connectades amb els centres de control dels Mossos d’Esquadra. L’Ajuntament no tindrà accés a les imatges.

D’acord amb el Cos de Mossos d’Esquadra, s’han escollit set emplaçaments on progressivament s’aniran instal·lant noves càmeres. En cas d’incidents com robatoris o actes vandàlics, els enregistraments poden ajudar els investigadors a localitzar-ne els autors. També es poden detectar situacions perilloses com ara conducció temerària o velocitats anormals en un entorn urbà. A més, si es detecta una matrícula sobre la qual hi ha un avís pendent, s’activa una alerta de forma automàtica.

El cost de les dues primeres càmeres és de 15.500 euros i la instal·lació la farà l’empresa Cesecat Safety & Security System. Les restants s’aniran posant mica en mica per distribuir la despesa entre diversos exercicis. A l’Avinguda Gaudí n’hi haurà dues: tocant a la rotonda i a l’alçada del semàfor. A prop d’aquella via, al carrer Joan Maragall, se n’ubicarà una altra en el tram que va fins a la carretera C-37.

Les dues restants aniran situades a l’entrada nord del casc urbà, a l’entorn de l’església romànica de Sant Ramon, i al camí de Valls en el tram que ressegueix el torrent de la Forcada, paral·lel a la carretera C-37. De moment no s’ha previst un termini concret per completar el desplegament.

Menu

Menú principal