Avança la museïtzació del Centre d’Interpretació del Tèxtil

24/09/2021

Avança la museïtzació del Centre d’Interpretació del Tèxtil

 

Han començat els treballs per a la museïtzació definitiva del Centre d’Interpretació del Tèxtil, al carrer de les Filadores. Els treballs s’enllestiran abans de la Fira del Vent, quan tindrà lloc la inauguració oficial d’aquest equipament.

La museïtzació del Centre d’Interpretació del Tèxtil és un dels projectes finançats pel fons FEDER: Alt Camp, història i paisatge. Les arrels d’una terra. La gestió del conjunt de projectes ha anat a càrrec del Consell Comarcal i s’ha fet de forma graonada, fet que, sumat a l’endarreriment causat per la pandèmia, ha allargat més del previst el termini de finalització.

Un cop enllestit, el recorregut pel Centre d’Interpretació estarà estructurat en cinc àmbits. En primer lloc, hi haurà l’àrea d’acollida. A continuació, s’explicarà la importància del tèxtil en la nostra societat.

L’àmbit següent està dedicat a les empreses que van gestionar la fàbrica: Martí, Llopart i Trenchs, Hijos de Francisco Sans, Tèxtil del Pla i Cuàntica. Aquesta part contindrà vitrines amb mobiliari i altres objectes que s’aniran il·luminant amb un joc de llums.

El quart àmbit estarà dedicat al procés productiu i és el que ocupen actualment la major part dels telers antics i altres màquines restaurades. El cinquè àmbit es centra en la importància que la fàbrica ha tingut per al poble i com va canviar les formes de vida i de treball.

Els treballs de museïtzació han estat realitzats per l’empresa Patrimonio Inteligente, de Múrcia, que va guanyar la licitació convocada pel Consell Comarcal. El projecte museogràfic és obra de Digit, una empresa barcelonina amb una àmplia experiència en instal·lacions d’aquest tipus.

Menu

Menú principal