Aprovat el pressupost municipal per al 2022

04/12/2021

Aprovat el pressupost municipal per al 2022

 

El Ple municipal va aprovar dimarts passat el pressupost per al 2022. El total previst, tant per ingressos com per despeses, és de 2.438.000 euros. Això representa una disminució del 4,5% respecte del pressupost del 2021, que contemplava una xifra global de 2.551.300. La baixada dels ingressos a causa de la pèrdua de l’IBI de l’autopista és la raó principal d’aquesta reducció.

La principal inversió prevista és la segona fase de la Residència de Gent Gran a l’antiga fàbrica tèxtil, amb 202.000 euros. També es preveu remodelar el carrer Joan Trenchs i construir un gual en l’accés a la partida de Baiona.

La remodelació del carrer Joan Trenchs comportarà refer el paviment i també tot el clavegueram. A l’obra s’hi destinaran 110.000 euros i es comptarà amb la subvenció del PAM de la Diputació.

El gual de Baiona tindrà un cost de 65.000 euros i està previst signar un conveni amb l’Ajuntament de Valls per compartir la despesa, atès que la infraestructura es situa just en el límit dels dos termes municipals. Aquesta obra també comptarà amb aportacions de la Diputació de Tarragona.

En el Ple de dimarts es va aprovar també la incorporació al pressupost de 2021 de 358.000 euros procedents del romanent de tresoreria. Aquest augment té a veure amb la primera fase de les obres de construcció de la Residència, que s’estan duent a terme actualment.

El pressupost es va aprovar amb els vots favorables dels vuit regidors de l’equip de govern, de Junts pel Pla. La CUP, representada per un sol regidor per absència de la seva cap de llista, hi va votar en contra. El regidor d’ERC es va abstenir.

El Ple va acabar amb la lectura del manifest del 25-N, el dia internacional per l’eliminació de la violència vers les dones, a càrrec de Meritxell Pau, regidora d’Ensenyament i Serveis Socials.

A la secció Plens i Junta de Govern d’aquesta web podeu trobar una crònica detallada de tot el Ple i descarregar-vos el manifest del 25-N així com diversos documents amb informació ampliada sobre el pressupost municipal.

Menu

Menú principal