Actes del primer aniversari de l'1 d'octubre

print pdf
27/09/2018

Actes del primer aniversari de l'1 d'octubre

Aquest diumenge s’han organitzat un seguit d’actes per commemorar el primer aniversari de l’1 d’Octubre al nostre poble. Des d’una passejada per realitzar fotografies fins a la projecció de documentals, passant per una paella popular. També es descobrirà la placa que dona nom al carrer 1 d'Octubre. Dilluns a la tarda, l’ANC posa un autocar gratuït per anar a la manifestació de Tarragona.
Les activitats de diumenge començaran a les 9.30 amb “Racons del Pla, retalls d’història”, una sortida oberta a tothom en la qual es combinaran orientacions i consells fotogràfics amb explicacions de guies locals, que faran un tastet de la història del Pla. Organitza l’associació fotogràfica UllPlà i el punt de trobada serà la plaça de l’Església.
 
El carrer de les Escoles serà l’escenari de la major part d’actes del dia. A les 10, sota el nom “El Pla és groc”, s’hi farà una trobada per anar a engalanar carrers i places del poble. A les 11.45 hi tindrà lloc l’acte en record de l’1 d’octubre.
En aquest acte, es descobrirà la placa que dona nom al carrer 1 d’Octubre. Es tracta del carrer perpendicular a l’entrada del recinte de l’Escola Sant Ramon i que segueix el recorregut de la rasa del Tudores. En aquest carrer i al de les Escoles van tenir lloc els actes celebrats fa un any en defensa del Referèndum.
Tot seguit hi haurà un vermut musical amb DJ Jordi, a favor dels familiars de presos polítics i exiliats i a les 14, una paella popular. Els tiquets per a aquesta es poden comprar a la Llibreria Sílvia fins divendres 28 de setembre. El preu és de 12 euros per als adults i 10 euros per als infants menors de 12 anys.
A la sobretaula, tindrà lloc un recital de poesia i música. Durant tot el dia hi haurà partides de remigi, per recordar les “Festes de Sant Remigi”, així com servei de bar i un mural col·lectiu amb el lema “Jo també hi vaig ser”.
A la tarda, a les 17.30, al Centre Cívic, es projectarà el documental “El primer dia d’octubre”, elaborat pel mitjà digital “La Directa” i, tot seguit, “Com vam viure el dia 1 al Pla”. Els actes estan organitzats pel CDR del Pla i el Casal Popular La Barraca, amb la col·laboració del Col·lectiu de Dones del Pla i de l’Ajuntament.
Els autocars que organitza l’Assemblea Nacional Catalana per anar a la manifestació sortiran dilluns a les 17.15 h. de la parada de bus de la Piscina. Les inscripcions es poden fer als telèfons 619 757 279 i 606 430 208.
(La imatge que il·lustra aquesta informació procedeix de la pàgina del CDR del Pla a Facebook)
Menu

Menú principal

Formulari de cerca