06-05-2017: Diumenge 14 de maig, missa solemne de celebració » Restaurada la imatge de la mare de Déu de Fàtima

06/05/2017

06-05-2017: Diumenge 14 de maig, missa solemne de celebració » Restaurada la imatge de la mare de Déu de Fàtima

Diumenge 14 de maig, missa solemne de celebració

RESTAURADA LA IMATGE DE LA MARE DE DÉU DE FÀTIMA

La imatge de la Mare de Déu de Fàtima del Pla de Santa Maria ja està restaurada i situada al seu nou emplaçament, a l’interior de l’església romànica de Sant Ramon.  Mossèn Jordi Sánchez, rector de les parròquies del Pla, Cabra i Figuerola, ha anunciat que el diumenge 14 de maig es farà una festa per celebrar la restauració i el retorn de la imatge de la Mare de Déu. Tindrà lloc una missa solemne en la qual s’administrarà el sagrament de la unció dels malalts –una tradició del temps de Pasqua– i es beneirà de nou la figura de la Verge. La festa serà conjunta per a les tres parròquies.

La figura de la Verge ha presidit durant dècades la plaça i la zona de jocs però la Parròquia i l’Ajuntament van decidir conjuntament retirar-la perquè era objecte de freqüents actes vandàlics.

La nova ubicació de l’escultura és al transsepte sud de l’església, molt a la vora de la seva situació original, a l’exterior, just a l’altra banda del mur. La restauració ha anat a càrrec de Jaume Bernabeu, de Cabra del Camp, i el cost ha estat de 1.750 euros, que ha satisfet l’Ajuntament.

La imatge es va emplaçar a la plaça després que el 1951 una peregrinació de la verge de Fàtima va passar pel Pla de Santa Maria i altres pobles de la comarca. A l’anterior emplaçament de la figura és previst que s’hi instal·li una font. Originalment, el pedestal que sostenia l’estàtua tenia també un petit sortidor.

Data: 06-05-2017

Menu

Menú principal