Divendres, 19 de Abril de 2019
El Pla de Santa Maria El Pla de Santa Maria
Alt Camp
Xarxa Municipal
 
 
Turisme
La pedra seca
La ruta del Cister
Oficina de turisme
Església romànica de Sant Ramon
 

 
 Museus, església romànica i vila medieval
» VISITES GUIADES AL PLA DE SANTA MARIA
L’Ajuntament del Pla ofereix la possibilitat de fer una visita guiada combinada de l’antiga fàbrica tèxtil i l’església romànica de Sant Ramon. Les visites per a grups tenen un cost d’un o dos euros per persona, en funció del nombre de persones i es poden concertar per a qualsevol dia trucant a l’Ajuntament (977 63 00 06).

El darrer diumenge de cada mes s’ofereix una visita guiada gratuïta, sense reserva prèvia. N’hi ha prou amb presentar-se al Centre d’Interpretació del Tèxtil, a l’antiga fàbrica, a les 11 del matí.

El Centre d’Interpretació del Tèxtil permet veure en funcionament un conjunt de maquinària (telers, ordidors i contínues) de més de cent anys d’antiguitat. Un audiovisual i una sèrie de plafons expliquen la història de la indústria tèxtil al Pla de Santa Maria.

El Museu Agrícola recull un impressionant conjunt de carruatges i eines del camp. Ambdós equipaments es troben a les naus de l’antiga fàbrica tèxtil del Pla, el centenari de la qual es va commemorar el 2017.

L’església de Sant Ramon, situada a l’extrem nord del poble, és un destacat exponent del romànic català i una fita dintre la Ruta del Cister. Té una rosassa gairebé idèntica a la de Santes Creus i una portalada amb una esplèndida decoració escultòrica. Els visitants poden completar el recorregut coneixent la vila medieval del Pla, amb el seu entramat de carrers que permet resseguir la història dels primers segles de la població.

Els visitants van acompanyats per un guia que els explica els detalls dels edificis i la seva història. L’empresa vallenca Sitac, que compta amb diverses persones del Pla fent el servei de guiatge, s’encarrega del servei.
 Més noticies...
 
 
Serveis
Ajuda'ns a millorar
Cerca al web
 

Servei ofert per OASI