Fira del Vent 2019: La història del Pla, en un vídeo d'animació de set minuts

 

Els vuit segles i mig d’història del Pla es poden veure en aquest vídeo d'animació de set minuts de durada que es va presentar, en format de realitat virtual, a la Fira del Vent. Aquest curtmetratge d’animació ha estat escrit i creat per Rafel Rafí Rovirosa per transportar els espectadors fins l’any 1173. Allà assisteixen a la la fundació de la vila i després en poden veure l’evolució fins els nostres dies.

La pel·lícula es va mostrar a l’estand de l’Ajuntament de la Fira del Vent, amb un equip de realitat virtual i, alhora, en un monitor de gran format. 

Aquesta ha estat la tercera edició de la Fira del Vent en què Rafel Rafí Rovirosa participa amb una pel·lícula de realitat virtual. El 2017, els espectadors podien fer un vol en ultralleuger per damunt del poble. L’any passat, visitaven l’antiga mina d’aigua de la Fàbrica tèxtil i s’hi trobaven algunes sorpreses tan especials com un cocodril.

La “Brevíssima història del Pla” ha comptat amb l’assessorament de la historiadora Elisabet Baldor i se n’han fet dues versions. La que es va veure a la Fira del Vent tenia un guió amb to informal i diverses referències a fets i persones de l’actualitat. En la que podeu veure ara a la web, l'explicació es limita als fets fonamentals de la història del poble.

Menu

Menú principal