Plenari del 27 de setembre: el Pla ja té un carrer dedicat a l'1 d'octubre

En el plenari municipal celebrat dijous 27 de setembre es va aprovar que el carrer perpendicular a la porta de l’Escola Sant Ramon passi a denominar-se “Carrer de l’1 d’octubre”. A la cruïlla entre aquesta via i el carrer de les Escoles van tenir lloc els actes que es van fer fa un any en la diada del referèndum per la independència de Catalunya.

En el plenari es van aprovar també les modificacions de les ordenances fiscals per a l’exercici 2018. La taxa per la recollida d’escombraries s’incrementa en 5 euros per habitatge i passa de 85 euros l’any a 90. La pujada és la mateixa en el cas de la majoria d’establiments comercials. Les bonificacions de l’Impost de Vehicles també s’han canviat.

Quant a aquestes bonificacions, els cotxes elèctrics i híbrids, que fins ara tenien una reducció del 75% la tindran del 65% l’any vinent. El grup de CiU considera que l’objectiu d’incentivar la compra d’aquesta mena d’automòbils s’ha complert i ara cal mesurar la bonificació perquè no resulti excessiva.

Pel que fa als cotxes vells, fins ara tots els de més de 25 anys tenien una bonificació del 50%. A partir d’ara si tenen entre 25 i 34 anys només se’ls descomptarà el 10%. Entre els 35 i els 44 anys, la reducció serà del 50%. A partir dels 45 o, si són vehicles declarats històrics, tindran una  bonificació del 100%.

L’objectiu és deixar d’afavorir els vehicles més antics i més contaminants, però tenir present el valor històric que tenen els vehicles més antics. Normalment es tracta de cotxes que no circulen de forma regular sinó que es fan servir puntualment o per participar en mostres com la de la Fira del Vent.

Les modificacions de les ordenances municipals es van aprovar per unanimitat. En canvi, la proposta de donar nom al carrer 1 d’octubre va rebre els 7 vots dels regidors del grup de CiU mentre que el grup municipal de la CUP va dividir el seu vot: un va ser favorable i l’altre va ser una abstenció. El motiu d’aquesta, van explicar, és que consideren que el carrer escollit no és prou digne i van sol·licitar que s’hi facin millores. Dos dels regidors de la CUP, Jordi Valls i Xavier Estrada, van ser absents del plenari per causes laborals.

La proposta que el poble tingui un carrer dedicat a l’1 d’octubre ja es va debatre en el plenari del passat mes de juliol. Els regidors de la CUP defensaven que es rebategés el carrer de les Escoles, en el qual hi ha veïns empadronats. L’equip de govern era partidari de donar nom al carrer ara escollit, que surt de la porta de l’Escola i segueix el recorregut de l’antiga Rasa del Tudores. Aquest no tenia denominació oficial fins ara.

Per resoldre la disjuntiva, al juliol es va acordar sotmetre a votació dels veïns afectats el canvi de nom del carrer de les escoles. Es va convocar els propietaris i els empadronats majors de 18 anys. A la votació hi van participar 13 persones i es van recollir quatre vots favorables al canvi de nom, vuit en contra i un en blanc.

Al carrer que ara es dirà 1 d’Octubre no hi ha veïns empadronats i, per tant, ningú haurà de passar per la molèstia de fer tots els tràmits de canvi d’adreça. Totes les cases que hi ha construïdes fan cantonada amb els carrers que formen el barri de les Escoles i tenen l’adreça en aquests.

Durant la jornada del Referèndum per la Independència i sota el nom de “Festes de Sant Remigi”, es van celebrar diversos actes al davant de la porta de l’Escola, d’on surt el carrer que ara es canvia el nom. El dia va començar amb un esmorzar popular i també s’hi va fer un dinar de motxilla i diverses activitats. Ni la Policia Nacional ni la Guàrdia Civil no s’hi van deixar veure.

En el plenari d’ahir també es va aprovar una moció presentada per la CUP per declarar el Pla de Santa Maria municipi lliure de racisme i de feixisme. També s’hi insta la Generalitat a actuar per aturar els grups d’extrema dreta.

Una altra moció, reivindicant el referèndum de l’any passat, reclamant la negociació amb l’Estat espanyol per a un plebiscit acordat i exigint la posada en llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats, presentada pel grup de CiU, va ser aprovada només amb els vots d’aquests. Les regidores de la CUP van abstenir-se ja que no estan d’acord amb el punt que demana un plebiscit acordat. Defensen que el referèndum ja es va fer i que cal implementar-ne els resultats.

Menu

Menú principal

Formulari de cerca