Crònica del Ple Municipal del 25 de maig de 2021

Els punts més destacats de l’ordre del dia del ple de dimarts 25 de maig eren els reconeixements al Dr. Alexandre Moreno i a Josepa “Pepita” Montcusí, amb motiu de les seves respectives jubilacions. El Dr. Moreno ha estat metge de capçalera al Pla durant 25 anys. Josepa Montcusí ha treballat a l'Ajuntament, en la primera línia d'atenció al públic de les oficines municipals, durant 15 anys.

La sessió va començar amb la benvinguda de l’Alcalde, Mateu Montserrat, a la regidora de la CUP Tània Solé, després de la seva recent baixa per maternitat.

Els primers punts de l’ordre del dia eren els habituals de tràmit: aprovació de l’acta de la sessió anterior i dació de comptes d’arqueig, acords de juntes de govern i decrets de presidència. No es va plantejar cap pregunta per part de l’oposició.

El primer punt sotmès a votació va ser la modificació i cancel·lació de diversos drets i obligacions reconeguts d’exercicis tancats, és a dir, cobraments i pagaments pendents –tots ells menors– de pressupostos d’anys anteriors. Es va aprovar per unanimitat.

A continuació, el regidor d’esports, Josep Torrents “Majoni” va exposar la proposta per donar a la pista número 1 de les instal·lacions de tennis municipals el nom de José Manuel Jiménez Delfín, que va morir el passat 2 de març. La sol·licitud la va fer arribar a l’Ajuntament el president del Club de Tennis, Antonio Tocado.

La proposta es va aprovar per unanimitat i es va acordar que es posarà una placa a la pista i es farà un acte d’homenatge en la data que es decideixi conjuntament entre el Club i l’Ajuntament.

El darrer punt d’aquest bloc era el nomenament de jutge de pau substitut. Mateu Montserrat va proposar renovar Dolors Rossell, que ja ocupava el càrrec i va presentar la seva candidatura a continuar. També aquest punt es va aprovar per unanimitat.

El torn de precs i preguntes es va iniciar amb la resposta escrita a la pregunta formulada pel regidor d’ERC Josep Maria Canela, en el plenari anterior, sobre les despeses que ha representat per a l’Ajuntament la pandèmia del Covid-19. Us podeu descarregar el document amb la resposta i el detall de les despeses en aquest enllaç.

Guillem Fonts, de la CUP, va demanar que es prenguin mesures per reduir la velocitat dels vehicles a la cruïlla entre el carrer Baldrich i el camí del Bosc i també que es millori la senyalització de la zona. L’Alcalde va anunciar que l’Ajuntament ha comprat part d’una finca per afavorir la seguretat en aquest encreuament. També va anunciar que, un cop estiguin enllestides les obres de canalització de la Rasa del Tudores, s’hi farà una rotonda.

Josep Maria Canela, d’ERC, va presentar dues preguntes i un prec. La primera, que l’Alcalde va deixar per respondre en el proper ple, és sobre la quantitat que l’Ajuntament ingressa per l’IBI de l’autopista AP2 al seu pas pel terme municipal.

La segona era sobre les mesures de seguretat davant els recents casos de robatoris. El regidor Josep Silvestre va explicar que s’està treballant amb el Cos de Mossos d’Esquadra per instal·lar càmeres de vídeo amb lectors de matrícules a les entrades i sortides del casc urbà. La decisió ja està presa i s’estan estudiant els millors emplaçaments.

El prec formulat per Canela és que es prenguin mesures per incentivar la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques quan es modifiquin les ordenances fiscals per a l’any vinent. L’Alcalde va dir que aquesta mesura ja està en estudi i es tractarà en el ple del pròxim mes de setembre.

 

Homenatges

Els reconeixements al Dr. Alexandre Moreno i a Josepa Montcusí es van presentar com a mocions i, par tant, com a punts en l’ordre del dia i en l’acta del Ple.

L’alcalde va lliurar en primer lloc una placa d’homenatge i un obsequi floral al Dr. Moreno, que ha estat metge de capçalera al Pla durant 25 anys. Ho va definir “com a mostra d’agraïment de tot el poble i en reconeixement a la tasca que ha fet, sempre al costat de les persones i de les famílies.”

El Dr. Moreno va pronunciar les següents paraules:

“En aquest últim any m’he vist sobrepassat pels reconeixements. Sempre he tingut molt suport per part de l’Ajuntament, sobretot a l’època més dura de la pandèmia, que vau fer tot el possible perquè el consultori del Pla no es tanqués. I ho vau aconseguir, perquè les directrius eren que es tanquessin els centres perifèrics com el del Pla.

“Vull agrair que sempre heu lluitat molt perquè el consultori del Pla fos més gran del que ha estat i per desgràcia no es va poder fer en el seu moment. Sempre he sentit el suport de l’Ajuntament.

“Respecte als usuaris i els ciutadans del Pla, sempre he dit que han estat modèlics per a mi. És una sort treballar al Pla de Santa Maria. Moltes gràcies.”

 

A continuació l’Alcalde va anunciar el lliurament de la placa a Josepa Montcusí a qui va dedicar aquestes paraules:

“Crec que ha estat una persona exemplar, totalment al servei del poble. A les festes majors, mai ha fet festa del tot, sempre ha procurat que les festes fossin per a la gent. Ha estat sempre al costat de la gent quan els ha fet falta una cosa o altra. L’experiència ens ensenya que necessaris ho som tots i imprescindibles, ningú. La Pepita s’ha fet necessària en moltes coses que trobarem a faltar aquí a l’Ajuntament.

“Moltes gràcies, i si alguna vegada m’he passat o ens hem discutit, espero que sàpigues perdonar-me.

“La Pepita no volia una placa –va afegir l’Alcalde– i ens vam reunir i vam decidir que havia de tenir una placa. Esperem que aquesta placa t’agradi.”

La placa, en aquest cas, estava feta de xocolata amb una inscripció de reconeixement a la tasca duta a terme.

Josepa Montcusí va respondre amb un breu parlament:

“Moltes gràcies, aquesta no la llençaré. Els polítics sempre van a la seva, ja ho sabeu. No vols una placa, però com a mínim aquesta l’han canviat una mica i l’aprofitaré.

“Estic molt agraïda a tots, també al Dr. Moreno que gràcies a tenir-lo de metge de capçalera he arribat amb aquesta salut a la jubilació.

“També volia dir que, a més de la feina del dia a dia, he pogut treballar en alguns projectes com la implantació de la recollida selectiva de residus que es va posar en marxa quan vaig començar aquí i vam assolir els objectius que ens vam plantejar en aquell moment.

“També la Fira, que aleshores havia decaigut una mica, ha estat un altre projecte amb el que m’he implicat i que ha assolit els objectius de tirar endavant. Amb les festes del poble, sopars, dinars i tot això, m’he sentit de gust. Al principi, potser era massa seriosa i la gent s’enfadava una mica, però després van comprendre que havia de ser així. A vegades cal posar una mica d’ordre i tothom no pot estar content. Crec que tothom m’ha perdonat si algun dia no he pogut servir-lo com volia.

“Gràcies a tots els regidors que han anat passant al llarg dels anys. He conegut els uns i els altres i vist com uns tenen una mania, els altres una altra, perquè sempre n’hi ha que tenen alguna cosa... Són polítics.

“Moltes gràcies a tots. Espero veure-us d’ara endavant. Vindré a comprar entrades, anirem a ballar i espero que tot tiri endavant i puguem fer una bona festa.

“Moltes gràcies també a l’oposició. Moltes gràcies a tots.”

 

L’Alcalde va cloure el ple i va donar les gràcies als homenatjats, als regidors i a tots els assistents.

Menu

Menú principal