Avancen els preparatius per a la Fira del Vent 2021

 

La Fira del Vent torna aquest any, el cap de setmana del 16 i 17 d’octubre, després que l’any passat no es va poder celebrar per causa de la pandèmia. El programa ja està finalitzat (descarregueu-lo en aquest enllaç) i hi destaca la inauguració del Centre d’Interpretació del Tèxtil i també d’una exposició de morters de tota mena al Museu Agrícola.

Una altra novetat destacada serà l’Ensumania Fest, una festa de la cervesa que combinarà begudes i menjar. Al vespre engegarà amb actuacions per a famílies i tota mena de públics. A la nit, la música canviarà d’orientació i estarà adreçada al públic jove.

En aquesta edició hi haurà moltes activitats per als infants. La més destacada serà l’actuació del grup El Pot Petit, el diumenge 17 a la tarda. El mateix dia al matí, es farà un contacontes a partir del llibre Bufarem ben fort, dedicat als capgrossos del Pla, que van complir 101 anys el mes passat.

Igualment pensant en petits i joves, es faran diversos tallers: de carros de vela amb ràdio control, de ceràmica i d’activitats relacionades amb l’aigua. El diumenge es podrà visitar un planetari instal·lat en una carpa inflable amb diferents projeccions sobre el cel i els astres.

Dissabte a la tarda i diumenge al matí es farà una gimcana pels carrers del poble amb l’aplicació per a telèfons mòbils “Descobreix el Pla de Santa Maria”. Encara que estarà oberta a tothom, s’hi espera una participació majoritària de gent jove i famílies amb nens.

El programa recupera moltes de les activitats tradicionals, entre elles una de les que més públic atreu: la passarel·la de moda Fashion Air, seguida d’un sopar al Centre Cívic. Enguany la desfilada girarà al voltant de l’era disco i tindrà una ambientació relacionada amb la dècada dels 70.

Tal com ha estat habitual en els darrers anys, hi haurà exhibicions de camions tunejats, de cotxes clàssics i de modelisme naval,. Així mateix, tornaran els vermuts musicals, tant dissabte com diumenge; l’esmorzar ramader, el diumenge a primera hora, i les tradicionals atraccions de fira.

Enguany totes les activitats es realitzaran al nucli urbà, sobretot al voltant del recinte firal, situat a l’antiga fàbrica tèxtil. En aquesta edició, doncs, no hi haurà actes al Camp de Vol. Després de la suspensió de l’edició de l’any passat a causa del Covid, l’organització ha preferit restructurar el programa i fer més compacta la distribució de la Fira, tot mantenint atraccions relacionades amb el vent.

El programa inclou també passejades amb carro. I tornaran a voltar pels carrers els gegants i els capgrossos del Pla que faran una cercavila pels carrers el dissabte a la tarda.

L’organització tindrà molt en compte les mesures de seguretat imprescindibles per la pandèmia. Caldrà portar la mascareta en la majoria d’activitats i hi haurà controls d’accés i d’aforament per garantir que la Fira del Vent 2021 sigui segura.

Documents associats: 
Menu

Menú principal