Dissabte, 23 de Març de 2019
El Pla de Santa Maria El Pla de Santa Maria
Alt Camp
Xarxa municipal
 
 
Ajuntament
Alcaldia
Informació
Grups municipals
Òrgans de govern
e-BOP
Informació al contribuent
Beques per a estudis universitaris
Diputació de Tarragona Subvencions concedides
Convocatòria de subvencions per a activitats esportives i de lleure
Serveis per a l'ocupació
 
Informació general
Entitats i associacions
Centres de culte
Educació
Deixalleria municipal
Local social
Oficina de turisme
Seguretat i sanitat
Serveis subministrament
Transports públics
Escola de música municipal
Mercat setmanal
 
Tràmits
Model d'instància general
Devolució parcial de l'Impost de Vehicles per baixa definitiva
Bonificació de l'Impost de Vehicles
Exempció de l'Impost de Vehicles per a persones minusvàlides
Comunicació prèvia d'obres
Sol·licitud de llicència d'obres majors
 

 
  
 Explica la trajectòria del descobridor de Floquet de Neu

EXPOSICIÓ SOBRE JORDI SABATER PI A L'AJUNTAMENT
El naturalista Jordi Sabater Pi és conegut sobretot per el descobridor del goril·la albí Floquet de Neu i qui el va portar al Zoo de Barcelona. Més enllà d’aquesta troballa, però, hi ha tota una trajectòria de recerca sobre la fauna africana d’un home que va arribar a la ciència pels seus dots per al dibuix.

La història fascinant de Jordi Sabater Pi es pot conèixer en una exposició que fins a principis de març està situada a la planta baixa de l’Ajuntament, oberta entre setmana en horari d’oficina. La mostra està formada per nou grans plafons que combinen text, dibuixos i fotografies.

El 1939, Jordi Sabater Pi tenia setze anys i era fill d’una família arruïnada per la Guerra Civil. Va marxar a treballar a Guinea Equatorial per treballar a la plantació d’un familiar. Allà va desenvolupar la seva passió pel dibuix del natural que li va obrir la porta de museus i revistes de ciència com el National Geographic.

Als anys 50 va començar a estudiar els goril·les i altres primats i va ser el primer investigador occidental en documentar l’ús i fabricació d’eines per part dels ximpanzés. La troballa de Floquet de Neu va tenir tant d’impacte que va eclipsar en part la resta de la seva trajectòria. No en va, aquell va ser l’únic goril·la blanc del qual es té notícia.

L’exposició permet resseguir tota la trajectòria de Sabater Pi i conèixer les seves aportacions. La mostra, itinerant, ha estat creada per l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social, amb el suport de la Diputació de Tarragona.

Aquesta exposició arriba a l’Ajuntament del Pla després de la dedicada a “Europa fa un milió d’anys”, que s’hi va exhibir fins a principis de gener. El mes vinent, se n’exposarà una altra sobre Charles Darwin, autor de la teoria de l’Evolució i es complementaran activitats adreçades als nens i nenes de l’Escola Sant Ramon.

Data: 15-02-2019
 
Conèixer
Història
Llocs d'interès
Rutes
Col·lecció Villalba
Xarxes socials
Planol (carrerer)
 
Serveis
Àlbums
Contacta
Cerca al web
 

Servei ofert per OASI